Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202130-09-2021: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

30-09-2021: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

Εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών»

Επιπλέον είχε σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων

Στα Ιωάννινα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας όπου σήμερα εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.

Για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» ο κ. Γενικός Γραμματέας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το Σεπτέμβριο 2019, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην Ήπειρο, στα Γιάννενα για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ σήμερα την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην πατρώα, γενέθλια γη.

Η χαρά μου να βρίσκομαι στην Ήπειρο στα Γιάννενα πάντα είναι μεγάλη.

Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο αυτή την ημέρα αποκτούν μια άλλη διάσταση και σημασία, αφού όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των ευεργετών ήταν Ηπειρώτες .

Η Ήπειρος αν και φτωχή στο εισόδημα υπήρξε πάντα πλούσια στης καρδιάς το πύρωμα.

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, όχι μόνο για την τεράστια προσφορά τους, με την οποία, αναμφισβήτητα, συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του έθνους και του τόπου, αλλά ίσως κυρίως για το κίνητρο αυτής της προσφοράς, που δεν ήταν άλλο από την αγάπη τους για την Πατρίδα.

Η ευεργεσία προς την πατρίδα, η εθνική ευεργεσία είναι χαρακτηριστικό των ελευθερόφρονων ανθρώπων, πολιτών.

Πρόκειται για το ίδιο κίνητρο, που πριν από 200 χρόνια, ώθησε το γένος μας στην έναρξη της επαναστάσεως του 1821.

Η αγάπη. Για την ελευθερία της Πατρίδας. Την εθνική ανεξαρτησία. Την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη.»

Επιπλέον, ο κ. Γενικός στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε χθες (29-9-2021), στη έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τον Γενικό και τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Ηπείρου όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας – Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Αναρτήσεις