Πε 6 Οκτωβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202116-09-2021: Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου κατά την έναρξη των νέων επιμορφωτικών ενοτήτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής...

16-09-2021: Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου κατά την έναρξη των νέων επιμορφωτικών ενοτήτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου κατά την έναρξη των νέων επιμορφωτικών ενοτήτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στην έναρξη των νέων επιμορφωτικών ενοτήτων που κήρυξε σήμερα, Πέμπτη 16/09/2021 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ απηύθυνε τον κάτωθι χαιρετισμό ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την τιμή που μου δίνετε σήμερα  να είμαι μαζί σας, σε αυτή την εναρκτήρια εκδήλωση μιας τόσο σημαντικής και πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το  Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά, το μέγεθος της μεγαλοσύνης, την ουσία της μέριμνας και την  ανιδιοτελή φροντίδα, που επιδεικνύουν άοκνα προς το Ποίμνιο πολλά χρόνια.

Η Εκκλησία μαζί με την Πολιτεία άρρηκτα συνοδοιπορούν, βοηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά συνανθρώπους μας σε κρίσιμες εποχές, εκπαιδεύουν και καλλιεργούν πνευματικά – χωρίς διακρίσεις – το σύνολο της κοινωνίας και παράγουν  αδιαμφισβήτητα, αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Το συνολικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας κατά την διάρκεια των χρόνων αποτυπώνεται ακέραια, με μια λέξη:

Προσφορά.

Προσφορά προς την Πολιτεία.

Προσφορά προς την Κοινωνία.

Και προπάντων,

Προσφορά προς την Πατρίδα.

Η Εκκλησία σήμερα, σε μια εποχή  πολλαπλών και πολύπλευρων προκλήσεων, – ευτυχώς για όλους μας- παραμένει ο λαμπερός φάρος της διαφύλαξης των αξιών μας, ο σταθεροποιητικός παράγοντας της κοινωνίας και της οικογένειας και η πολύτιμη πυξίδα των πνευματικών αναζητήσεών μας.

Και για αυτό τον λόγο Την ευχαριστούμε πολύ!

Σε αυτή την βάση της βαθιάς εκτίμησης, που τρέφουμε όλοι εμείς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα έργα και τις δράσεις του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, έχουμε από καιρό, υπογράψει Μνημόνιο Αμοιβαίας Συνεργασίας προκειμένου να λάβουμε όλη την αφειδώς προσφερόμενη βοήθεια που μας δίνεται, σε μια ευρεία γκάμα κοινωνικών και προνομιακών θεμάτων τόσο για τα στελέχη μας, όσο και για τους ανθρώπους που εκτίουν ποινή εγκλεισμού στα Καταστήματα Κράτησης.

Με το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, «Την ανάπτυξη ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων», αποδεικνύεται πως η δυνατότητα συνδυασμού της σύγχρονης τεχνολογίας, της εκπαιδευτικής επιστήμης και της επίκαιρης θεματολογίας οδηγούν σταθερά, στην δημιουργία μιας δυναμικής πραγματικότητας. Η επιμόρφωση με την κλασσική της, δια ζώσης μορφή,  ή την απομακρυσμένη μορφή, με τον δάσκαλο σε διαφορετική αίθουσα από τους μαθητές ή ακόμα την  ασύγχρονη μορφή, χωρίς κανέναν – δάσκαλο ή μαθητή – ταυτόχρονα παρόντες, έχουν πια ένα κοινό παρανομαστή.

Το ίδιο ποιοτικό περιεχόμενο εκπαίδευσης.

Το ζητούμενο αυτό το κατάφερε με επιτυχία το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη  ηλεκτρονικών τάξεων και μαθημάτων σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κουλτούρα της ποιοτικής εκπαίδευσης των στελεχών του, αποτελούσε πάντα τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας.

Στις  γυναίκες και στους  άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στα στελέχη που υπηρετούν  στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας, αλλά και  σε ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου, τέτοιου είδους εκπαιδευτικές ευκαιρίες σας βεβαιώνω ότι  θα βρουν πρόσφορο έδαφος υλοποίησης και πηγή έμπνευσης για πολλά ακόμα.

Θεωρώντας δεδομένη την επιτυχία των εκπαιδευτικών σας προγραμμάτων, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας!».

Τελευταίες Αναρτήσεις