Κυ 25 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Ιούνιος 202124-06-2021: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε....

24-06-2021: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. BeateGminder

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. BeateGminder

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με την Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. BeateGminder.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και θέματα που αφορούν στη διαδικασία αξιολόγησης του κεκτημένου Schengen στη χώρα μας.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση, που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι αυτή, κυρίως, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία αξιωματούχος αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας Χώρου Schengen και σε θέματα βελτίωσης συνεργασίας στον τομέα των επιστροφών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Αριστείδης ΨΑΡΡΑΣ, Επικεφαλής Τομέα Ελλάδας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων / Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επίσης τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ευαγγελία Γεωργίτση, FatimaAmann και Ορέστης Βούγιας.

Τελευταίες Αναρτήσεις