Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Μάιος 202128-05-2021: Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση...

28-05-2021: Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης το οποίο θα συνδέει τους Προμάχους στην Ελληνική Δημοκρατία και το Μάιντεν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28 Μαΐου 2021) η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελληνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης το οποίο θα συνδέει τους Προμάχους στην Ελληνική Δημοκρατία και το Μάιντεν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προήδρευσε της συνάντησης, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας τον ομόλογό του, κ. Zoran Popov, Υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο πλευρές επεξεργάσθηκαν και κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία επί του κειμένου Κανόνων Λειτουργίας και Διαδικασίας της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί στην επόμενη συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών αμφότερων των γειτονικών περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, ενώ συμφωνήθηκε όπως η δεύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να πραγματοποιηθεί σε από κοινού συμφωνημένη ημερομηνία, εντός του τρέχοντος έτους.

Τελευταίες Αναρτήσεις