Πα 30 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Μάιος 202110-05-2021: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων...

10-05-2021: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου Ευρώπης κ. Pierre – AlainFRIDEZ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου Ευρώπης κ. Pierre AlainFRIDEZ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου Ευρώπης , σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex, καθώς επίσης στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου Ευρώπης , αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη από τα Κράτη – Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος.

Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου Ευρώπης, βουλευτές κ.κ. Fourat BEN CHIKHA, Fabien GOUTTEFARDE, Eduard KÖCK, Antón GÓMEZ-REINO,Αναστάσιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Σωκράτης ΦΑΜΕΛΛΟΣ, Λόρδος Alexander DUNDEE, καθώς επίσης η κα Olga KOSTENKO της Γραμματείας της Επιτροπής και η κα Παναγιώτα Μίχα της Διεύθυνσης Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Τελευταίες Αναρτήσεις