Πε 29 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Μάιος 202108-05-2021: Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου στην επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αφορμή...

08-05-2021: Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου στην επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου στην επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

«Καθημερινά εκατομμύρια εθελοντές, εργαζόμενοι και μέλη δίνουν σάρκα και οστά στη σπουδαία αποστολή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Η σημερινή ημέρα, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη σε όλους τους «Ερυθροσταυρίτες» που προασπίζονται την ανθρώπινη ζωή και υγεία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο όραμα του διεθνούς αυτού εθελοντικού ανθρωπιστικού Κινήματος, αναδεικνύεται διαχρονικά στρατηγικός εταίρος στις εργώδεις προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Αυτό καθίσταται ιδιαίτερα αντιληπτό σε μία ομολογουμένως κρίσιμη περίοδο, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης καθώς και άλλων σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Χώρα μας όπου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία και η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην αποστολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θα μπορούσε παρά να είναι αξιοσημείωτη. Πέραν της διαχρονικά σημαντικής στήριξής του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων στα πλαίσια διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, συνέβαλε καθοριστικά στην προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και ενώ αυτό επιχειρούσε υπό πρωτοφανείς συνθήκες στον Έβρο, προασπίζοντας τα σύνορα της Χώρας μας.

Η επιτυχημένη αυτή συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εμπλουτίστηκε ακόμη περαιτέρω μέσα από την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας το Νοέμβριο 2019 με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο την εκπαίδευση κρατουμένων και εργαζομένων στα σωφρονιστικά καταστήματα σε Α’ βοήθειες αλλά και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη. Η ενίσχυση ήταν έμπρακτη σε στιγμές κορύφωσης της πανδημίας παρέχοντας νοσηλευτικό προσωπικό σε Καταστήματα Κράτησης για υπηρεσίες θερμομέτρησης και όχι μόνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την έμπρακτη τήρηση των ιδανικών και ιδεών του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου μέσα από τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλετε με στόχο την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προοδεύει συνολικά μέσω του ανθρωπισμού. Αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της αποστολής και της καθημερινής συνεισφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σας απευθύνω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προσβλέποντας παράλληλα η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες συνέργειες προς όφελος της κοινωνίας μας.»

Τελευταίες Αναρτήσεις