Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Απρίλιος 202123-04-2021: Επίσκεψη στην Κρήτη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και της...

23-04-2021: Επίσκεψη στην Κρήτη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφίας Νικολάου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Απρίλιου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στην Κρήτη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφίας Νικολάου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Με ταχύτατες διαδικασίες, κι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, προχωρά η κατασκευή του Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη 2», στη θέση Κουρούνες, στη Νεάπολη του νομού Λασιθίου.

Πρόκειται για ένα Σωφρονιστικό Κατάστημα δυναμικότητας 600 κρατουμένων που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των φυλακών σε όλη την Ελλάδα.

Το εργοτάξιο επισκέφτηκαν σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μαζί με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου, παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λασιθίου, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Τους υποδέχτηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Ρουτζάκης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Καζαμίας.

Κατά την επίσκεψή τους ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών και όπως τονίστηκε, το καλοκαίρι του 2022 το Κατάστημα Κράτησης θα παραδοθεί προς χρήση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: «Οι εργασίες προχωρούν εντατικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την παράδοση του έργου το καλοκαίρι του 2022.

Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιείται από την κυβέρνηση και, εκτός από αυτό το έργο, περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού σε νέο Σωφρονιστικό Συγκρότημα στον Ασπρόπυργο, την λειτουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για τη δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στα Ιωάννινα, στη Χαλκίδα και στη Μεγαλόπολη».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Οικονόμου στη σωφρονιστική πολιτική που ασκείται και σε ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή νέων Καταστημάτων Κράτησης και σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, στις δηλώσεις της ανέφερε: «Η απόφαση για το Κατάστημα Κράτησης «Κρήτη 2» είχε ληφθεί από το 2003, ενώ η άδεια εκδόθηκε το 2008. Το 2017 με ευθύνη της τότε κυβέρνησης οι εργασίες πάγωσαν. Μέσα σε λίγους μήνες, με τη γνωστοποίηση της κατάστασης του έργου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να επανεκκινήσουν οι εργασίες. Με τις 600 θέσεις που θα διατεθούν, λύνεται το πρόβλημα της συμφόρησης στα σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν αυτή την ώρα 650 περισσότερους κρατουμένους, από τον αριθμό που προβλέπεται».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης τόνισε με τη σειρά του: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από πολλά χρόνια απραξίας ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομών για τον Νόμο Λασιθίου αλλά και για όλο το σωφρονιστικό σύστημα της Κρήτης, επιτέλους βρίσκει τον δρόμο του».

Επιπρόσθετα, κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο Λασιθίου με τους δημάρχους Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνιο Ζερβό, Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, Σητείας, κ. Γεώργιο Ζερβάκη και Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννη Στεφανάκη τους οποίους ενημέρωσαν και συζήτησαν μαζί τους, μεταξύ άλλων για θέματα των Καταστημάτων Κράτησης.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις