Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 202002-12-2020: O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Βόλο

02-12-2020: O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Βόλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Βόλο

Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε ένα μήνυμα, διεξάγουμε τον ίδιο αγώνα. Γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές

«Στόχος μας είναι να βάλουμε εμπόδιο και φρένο στην πανδημία. Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε ένα μήνυμα, διεξάγουμε τον ίδιο αγώνα. Γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές» . Αυτό διεμήνυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Βόλο, όπου βρίσκεται από το πρωί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Βόλου στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, οι δήμαρχοι του Νομού Μαγνησίας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, η συντονίστρια των Μονάδων Υγείας Θεσσαλίας, αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο επικείμενος εορτασμός του πολιούχου Βόλου Αγίου Νικολάου, ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα και νωρίτερα της Αγίας Βαρβάρας και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ώστε να «δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και τιμή στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Στη Μαγνησία η πτώση των κρουσμάτων είναι ικανοποιητική, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη. Θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, υπομονή και προσπάθεια. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ, φιλοξενούμενος από τον κ. Δήμαρχο Βόλου, παρουσία του κ. Περιφερειάρχη. Κάναμε μια σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων τα οποία οφείλουμε να λάβουμε και τις επόμενες μέρες. Θέλω να σας πω ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας και η Περιφέρεια της Λάρισας τηρούν ευλαβικά και εποπτεύουν συστηματικά την εφαρμογή των μέτρων. Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να φθάσουμε έως τα Χριστούγεννα με σταθερή αποκλιμάκωση σε ότι αφορά στα κρούσματα και τηρώντας απαρεγκλίτως τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών. Σε λίγες μέρες είναι η εορτή του Αγίου Νικολάου. Δεν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί. Θα γιορτάσουμε και πάλι στα σπίτια μας. Δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο με τον απαραίτητο αριθμό των ιερωμένων που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους και τους νόμους.

Θα φθάσουμε μέχρι τον εμβολιασμό ακολουθώντας αυστηρά τα μέτρα, τα οποία έχει επιβάλει και εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά από εισηγήσεις των ειδικών. Ένας είναι ο τρόπος για να βάλουμε εμπόδιο στην πανδημία. Να μην συνωστιζόμαστε, να μην υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις και κυρίως μέσα σε κλειστούς χώρους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα νικήσουμε. Ο αγώνας που δίνουμε είναι πρωτίστως πνευματικός, γιατί περιλαμβάνει το κουράγιο των ανθρώπων, την εγκαρτέρηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη σε αυτούς που πάσχουν, αυτούς που νοσούν και στις οικογένειες εκείνων των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας. Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Θα νικήσουμε. Και όταν θα αρχίσει η νέα πολιτική εφαρμογή του εμβολιασμού του πληθυσμού, τότε είμαι βέβαιος ότι μέσα σε λίγους μήνες θα ξανανοίξει η ζωή μας, θα ξαναγίνουμε κανονικοί άνθρωποι και θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί».

Θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στη Μαγνησία;

Τα μέτρα που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα εφαρμόζονται και στη Μαγνησία. Η παρουσία μου εδώ είναι γιατί χρειάζεται να αποκλιμακώσουμε περαιτέρω, με μεγαλύτερη ταχύτητα τα κρούσματα και επειδή ο πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Νικόλαος θα συναντηθώ σε λίγο με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος είναι ένας ιεράρχης με κατανόηση και θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την πνευματική ηγεσία της Μαγνησίας.

Για την επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν απαγορεύσεις και όπως με σεβασμό γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο αποδίδοντας τιμή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνει και αυτή η εκδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου.

Ακολούθως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της τήρησης και εφαρμογής των κανόνων λόγω της πανδημίας, ενόψει των μεγάλων εορτών με επίκεντρο τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Τελευταίες Αναρτήσεις