Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202025-11-2020: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας...

25-11-2020: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Έχεις Φωνή. Είμαστε Δίπλα σου"

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για τη σημερινή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχει δημιουργήσει την επικοινωνιακή καμπάνια «ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», καλώντας τα θύματα να καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο συμμετέχει στη διαδικτυακή συζήτηση που έχει διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17.00, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συζήτησης η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Βασιλική Αρτινοπούλου θα παρουσιάσει συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε το ΚΕΜΕΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με ερευνήτριες του βρετανικού πανεπιστημίου Huddersfield για τους δείκτες της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας. Επίσης, η Αστυνόμος Γεωργία Πασσά, Προϊσταμένη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. θα κάνει έναν μικρό απολογισμό του ενός έτους λειτουργίας των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία εδρεύουν σε 73 Υπηρεσίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Την ίδια ώρα σημαντική είναι η ανταπόκριση του Δικτύου SDG 17 Greece και της Προέδρου του Δικτύου Μαρίνας Πατούλη που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη δράση του υπουργείου. Έτσι περισσότεροι από 50 Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα φωταγωγήσουν το βράδυ συγκεκριμένα κτήρια στην πόλη τους.

Η δράση θα κορυφωθεί στις 6.30 το απόγευμα με τη συμβολική φωταγώγηση του Συμβουλευτικού Σταθμού / Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευσίνας, παρουσία της προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Πατούλη και του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα η πεζογέφυρα της Κατεχάκη, γνωστή ως Γέφυρα Καλατράβα. Η φωταγώγηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, αναγράφεται στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων στους οδικούς κόμβους, το κοινωνικό μήνυμα: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ– ΠΕΣ ΟΧΙ- ΤΗΛ.100- ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Στην καμπάνια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει και η Γέφυρα Α.Ε. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση θα φωταγωγήσει τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει το ίδιο κοινωνικό μήνυμα στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων.

Στη σημερινή μέρα δράσεων του υπουργείου συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά φωτίζοντας το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Τελευταίες Αναρτήσεις