Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202011-11-2020: Σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης από τον κορωνοϊό

11-11-2020: Σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης από τον κορωνοϊό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης από τον κορωνοϊό

Ειδικό σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας με τη διενέργεια συνεχόμενων τεστ για κορωνoϊό, ξεκινώντας από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα μετά την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνoϊού,  αποφασίστηκε η αναβάθμιση του συστήματος υγειονομικής προστασίας των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των  Υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κοντοζαμάνη και  Λευτέρη Οικονόμου, της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστου Ροϊλού, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.
  • Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιϊκό φορτίο.
  • Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.
  • Τέλος, οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τελευταίες Αναρτήσεις