Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202009-11-2020: Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Η αλήθεια για την μεταγωγή του κρατουμένου Κώστα Σακκά

09-11-2020: Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Η αλήθεια για την μεταγωγή του κρατουμένου Κώστα Σακκά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Η αλήθεια για την μεταγωγή του κρατουμένου Κώστα Σακκά

Με αφορμή την επιστολή του Κώστα Σακκά, ο οποίος προαναγγέλλει απεργία πείνας και δίψας κάνοντας λόγο για εκδικητική μεταγωγή του, προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, τονίζει τα εξής:

Ο κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, Κώστας Σακκάς, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, μετήχθη εκτάκτως τον Μάιο του 2019 στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ που φοιτούσε.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, η Κ.Ε.Μ. αποφάσισε την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας, όπου και ανήκει, καθώς εξέλιπε ο λόγος παραμονής του στον Κορυδαλλό αφού είχε τελειώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ.

Ο Κώστας Σακκάς, έλαβε διδακτική στήριξη από εθελοντές καθηγητές, με ενέργειες της υπηρεσίας, και κατάφερε να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Ορεστιάδα.

Δεν εισήχθη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Αθήνα, όπως σκοπίμως αναφέρεται.

Όπως όλοι οι φοιτητές, έτσι και ο κ. Σακκάς, μπορεί να ξεκινήσει τις νέες σπουδές του με εξ αποστάσεως μαθήματα από το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.

Επομένως, ουδέποτε εμποδίστηκε το εκπαιδευτικό έργο του κρατούμενου, αντιθέτως του δόθηκε κάθε βοήθεια για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ και για να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο.

Έτσι, η μεταγωγή του κρατουμένου ούτε ανεξήγητη, ούτε εκδικητική είναι.

Είναι τέλος αστήρικτες οι κατηγορίες ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της πανδημίας. Σε όλες τις φυλακές λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζόμενων και κρατουμένων.

Από τα παραπάνω στοιχεία και γεγονότα γίνεται φανερό ότι η απόφαση του Κ. Σακκά να προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας δεν σχετίζεται με την εκπαίδευσή του.

Τελευταίες Αναρτήσεις