Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202008-11-2020: Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών

08-11-2020: Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών

Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα και τονίζει:

Μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων η κινητοποίηση στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε τρεις ζώνες, μετά την ανακατανομή των κρατούμενων κι αφού διενεργήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στον πρώτο χώρο διαμένουν οι κρατούμενοι που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, στον δεύτερο βρίσκονται όσοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ και στον τρίτο χώρο όσοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε ελέγχους σε όλο το κατάστημα κράτησης, οι θερμομετρήσεις και απολυμάνσεις είναι καθημερινές, έχει μοιραστεί άμεσα υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες) και γίνονται συνεχώς τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους για την υλοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος ενώ τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα βρεθεί στις δικαστικές φυλακές Διαβατών η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Από την πρώτη στιγμή, τόσο στις φυλακές Διαβατών, όσο και σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας έχουν ληφθεί αυστηρά, αλλά αναγκαία, μέτρα. Το σύνολο των εργαζόμενων, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό εφαρμόζουν τις οδηγίες ενώ όλοι οι κρατούμενοι είναι απολύτως συνεργάσιμοι.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα κορωνοϊού, η Γενική Γραμματεία τονίζει ότι η πανδημία και ειδικά η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Απαιτείται σύνεση, διάλογος και κυρίως κατάθεση σοβαρών προτάσεων κι όχι κραυγών.

Ακολουθούν τα γεγονότα.

Τελευταίες Αναρτήσεις