Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202028-10-2020: Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

28-10-2020: Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα μια ιστορική στιγμή ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα υπέρτατης θυσίας και ανυπολόγιστου ηρωισμού.  Είναι η  μέρα που το ελληνικό έθνος, ομόφωνα, ηχηρά και τολμηρά αρνήθηκε τον ολοκληρωτισμό και την υποδούλωση, την υποταγή και την υποτέλεια. Οι  Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο εθνικό χρέος και όρθωσαν το ανάστημά τους, ενωμένοι, σ’ έναν αγώνα φαινομενικά άνισο.

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού που συμβολίζει την πάλη για την ελευθερία, την ειρήνη, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποτέ μια τόσο μικρή λέξη δεν είπε τόσα πολλά. Ποτέ ένας τόσο μικρός λαός δεν επέδειξε τέτοιο μεγαλείο. Η Ελλάδα υπήρξε συνεπής στο κάλεσμα της ιστορίας. Η άρνησή της ήταν κοφτή και αταλάντευτη. Απέδειξε για μια ακόμα φορά πως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο.

Ο ελληνικός στρατός αντιστάθηκε σθεναρά. Στα βουνά και στις πόλεις οι Έλληνες ενωμένοι έγραψαν το Έπος της Αντίστασης δίνοντας σκληρές μάχες που οδήγησαν στην αποτίναξη της κατοχής, στην απελευθέρωση. Οι αγωνιστές του ’40 μας παρέδωσαν μια ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα. Υποκλινόμαστε στον υπέρ πάντων αγώνα τους.

Η θυσία των προγόνων μας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και μας υπενθυμίζει το χρέος και το καθήκον μας να διαφυλάξουμε μακραίωνα, όσα έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες.

Τελευταίες Αναρτήσεις