Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202024-10-2020: Παρέμβαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την πρόταση...

24-10-2020: Παρέμβαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και απαντώντας σε ερωτήματα και αιχμές του Βουλευτή Πρεβέζης ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Αυτή η σπέκουλα με τον Παππά και την Χρυσή Αυγή νομίζω θα πρέπει κάποτε να τελειώσει και να δείτε και να σεβαστείτε την πραγματικότητα. Διότι οι δικογραφίες και το στήσιμο της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή επί των ημερών μας ξεκίνησε, επί των ημερών μας τελείωσε και στη φυλακή επί των ημερών μας οδηγούνται.

Για τον κ. Παππά άλλοι δημιούργησαν το νομικό πλαίσιο που του επέτρεπε με τόση ευκολία σήμερα να είναι φυγόδικος.

Να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, στην αποτελεσματικότητα της και πολύ σύντομα θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει ο κ. Παππάς.

Σε ό,τι αφορά τον δεκατετράχρονο, σας είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν ότι με απόφαση του εισαγγελέα ανηλίκων και του ανακριτή ανηλίκων, ασκήθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και διετάχθη η κράτησή του. Ως προς τις συνθήκες κράτησης, πήρατε απάντηση. Όλες οι προανακριτικές πράξεις για τον ανήλικο έγιναν παρουσία της μητέρας του και παρουσία του συνηγόρου, όπως η νομική μας τάξη και ο νομικός μας πολιτισμός επιβάλλει.

Για τον κ. Λαγό γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση εξόδου.

Φροντίστε να πληροφορηθείτε σωστά.

Για τον κ. Λαγό το μόνο που υπάρχει είναι ότι όταν πρόκειται να ταξιδέψει, οφείλει να παρουσιάζεται στις υπηρεσίες του αερολιμένα και να δηλώνει τον τόπο που μεταβαίνει. Όταν επιστέφει επίσης οφείλει να ενημερώνει για το πού θα παραμείνει. Κυκλοφορεί ελεύθερα. Δεν έχει κανένα μέτρο απαγόρευσης εξόδου και απολαμβάνει, προς το παρόν, της ασυλίας ως ευρωβουλευτής.

Σεβαστείτε κάποτε τη συνταγματική τάξη και το νομικό πλαίσιο ως προς αυτήν την κατεύθυνση και μην είστε αυτεπάγγελτα προστάτες αυτών που χρησιμοποιούν τις μολότοφ.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Τελευταίες Αναρτήσεις