Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202021-10-2020: Δελτίο Τύπου - Απάντηση του Υ.Π.τ.Π. σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή" και σε χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή...

21-10-2020: Δελτίο Τύπου – Απάντηση του Υ.Π.τ.Π. σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” και σε χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφημερίδα Αυγή απάντησε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, στην χθεσινή Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έξοδο από την χώρα του Γ. Λαγού, με τίτλο «Το έγγραφο που καταρρίπτει τα ψέματα της Αστυνομίας».

Όπως αναλύεται παρακάτω η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα.

Στον αντίποδα η Αυγή στέκεται πεισματικά και τυφλά απέναντι στην πραγματικότητα, αγνοώντας τα γεγονότα.

Ο Γ. Λαγός ευρωβουλευτής, ταξίδεψε για Βρυξέλλες στις 13 Οκτωβρίου. Απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου, διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει. Όσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί, ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ανεξαρτήτως της περίπτωσης Λαγού, η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.Α.) απέστειλε έγγραφο προς τις αεροπορικές εταιρείες, στις 14 Οκτωβρίου με τα (69) ονόματα των καταδικασθέντων στη δίκη της Χ.Α. ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα εξόδου από τη χώρα. Στον κατάλογο ονομάτων περιλαμβάνεται και ο Γ. Λαγός διότι η ασυλία του μπορεί να αρθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, άρα τα σημεία ελέγχου πρέπει να είναι ενημερωμένα εκ των προτέρων για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εξόδου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Η Αστυνομία ενήργησε προδραστικά, με ακρίβεια και πληρότητα. Ούτε «ολιγωρία», ούτε «τους ξέφυγε ο Λαγός».

Είναι κρίμα για μια ιστορική εφημερίδα να κατασκευάζει κατηγορίες τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατες.

Το ίδιο σχόλιο περί πολιτικής ένδειας και παρακμής αρμόζει και στη δήλωση περί «ολιγωρίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» για το θέμα Λαγού στην οποία προέβη χθες στις 14:12 ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες Αναρτήσεις