Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202016-10-2020: Μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας για τη γιορτή του Προστάτη του Σώματος των Φρουρών Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης

16-10-2020: Μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας για τη γιορτή του Προστάτη του Σώματος των Φρουρών Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας για τη γιορτή του Προστάτη του Σώματος των Φρουρών Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης

Σήμερα είναι η ημέρα της Γιορτής του Προστάτη του Σώματος των Φρουρών Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Λογγίνου.

Η πορεία και η ζωή του μας εμπνέει. Ο εκατόνταρχος Λογγίνος κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος να εκπροσωπήσει στο Πάνθεον των Αγίων τους Ελληνες σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Είναι Φάρος της ζωής όλων μας το θάρρος που επέδειξε να απαρνηθεί τον Ρωμαϊκό στρατό και να κηρύττει τη σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού. Η αποκεφάλισή του έγινε στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από τους εργαζόμενους των φυλακών της χώρας η ανάμνηση της αυταπάρνησής του.

Αγωνίζεστε κι εσείς με αυταπάρνηση για την εμπέδωση της ασφάλειας και της τάξης που πρέπει να επικρατούν στα Καταστήματα Κράτησης.

Σας προτρέπουμε να συνεχίσετε την λαμπρή δουλειά που κάνετε, καθοδηγούμενοι από το φωτεινό παράδειγμα του Προστάτη μας Αγίου Λογγίνου.

Να παραμείνουμε όλοι προσηλωμένοι στο καθήκον μας έχοντας ως βασικό στόχο την ασφαλή διαβίωση κρατουμένων και υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η Πολιτική Ηγεσία στέκεται αρωγός στις προσπάθειές σας.

Θα συνεχίσουμε την ενίσχυση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

Σας θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα αυτό.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη, υγεία και αγάπη σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας.

Τελευταίες Αναρτήσεις