Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Ιούνιος 202020-06-2020: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Κέρκυρα

20-06-2020: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Κέρκυρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Κέρκυρα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί της Κέρκυρας πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Αστυνομικούς Διευθυντές Zακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, αλλά και με Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, τους Βουλευτές όλων των κομμάτων και τους δημάρχους Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Επισκέπτομαι σήμερα την πρωτεύουσα των Ιόνιων Νήσων, με στόχο να συζητήσω όπως έκανα με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπήρξε ένας πλούσιος και παραγωγικός διάλογος, ο οποίος κατέληξε σε πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα, σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή δράση των αστυνομικών υπηρεσιών των Επτανήσων. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά τους. Οι άνθρωποι είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, στην αποστολή τους. Έχει μειωθεί σημαντικά η εγκληματικότητα. Η κοινωνική ειρήνη είναι στοιχείο της καθημερινότητας. Θέλουμε να βελτιώσουμε, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, τη ζωή των πολιτών και να καταστήσουμε τα Επτάνησα -και το νησί της Κέρκυρας -ασφαλή.

Η προσπάθεια μας αυτή είναι καθημερινή. Η προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό της αστυνομίας. Είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ , μετά από πάρα πολλά χρόνια-ουσιαστικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- και πολύ σύντομα όλοι οι αστυνομικοί της Κέρκυρας θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούν να είναι αποτελεσματικότεροι.

Θα δώσω μια προτεραιότητα στο Αστυνομικό Τμήμα της Λευκίμμης, στον Δήμο της Νότιας Κέρκυρας γιατί έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να ενισχυθεί με 15 νέους αστυνομικούς, οι οποίοι θα προστεθούν στην αστυνομική δύναμη της Κέρκυρας. Είναι ένα πρώτο βήμα για να έχουμε μια ουσιώδη και ουσιαστική αστυνόμευση σε μια περιοχή που είναι αρκετά δύσκολη και εμφανίζει πολλά προβλήματα κυρίως κάθε καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά το θέμα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, επειδή μου ετέθη, θέλω να σας πω ρητά και κατηγορηματικά ότι εάν υπάρχει χώρος –οικόπεδο- ελεύθερο παντός βάρους, δηλαδή θα είναι έτοιμο για δόμηση, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης στην Κέρκυρα, που πιστεύω ότι θα είναι πολλαπλά χρήσιμο για τον τόπο. »

Τελευταίες Αναρτήσεις