Πα 9 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Μάρτιος 202004-03-2020: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου...

04-03-2020: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ( IFRC ) και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ( IFRC ) και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) κ. Francesco Rocca και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκε κυρίως η συνάρτηση του παράγοντα της δημόσιας υγείας με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και με το θέμα της εξάπλωσης του κορονοΐού.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυο Πρόεδροι εξέφρασαν τη βούληση για την παροχή βοήθειας και ειδικότερα τεχνικής υποστήριξης και υγειονομικού υλικού στις αστυνομικές Υπηρεσίες, στην περιοχή του Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπογράφηκε τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στους τομείς της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τους δυο Προέδρους για την αρωγή και βοήθεια που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Τελευταίες Αναρτήσεις