Πα 9 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2020Δελτία Τύπου Μάρτιος 202004-03-2020: Ασφάλεια και υδάτινο περιβάλλον το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

04-03-2020: Ασφάλεια και υδάτινο περιβάλλον το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασφάλεια και υδάτινο περιβάλλον το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας (λίμνες, ποτάμια, κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.) και η μείωση των πνιγμών, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Μάρτιου 2020) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και ο Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports. κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η συλλογή και καταχώρηση στο Παρατηρητήριο Πνιγμών & Ατυχημάτων του Safe Water Sports, των στοιχείων από πνιγμούς στα εσωτερικά ύδατα της χώρας, ώστε να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη μείωση των πνιγμών και των θανάτων στο υδάτινο περιβάλλον.

Παράλληλα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συμμετάσχει στην ενημερωτική εκστρατεία, που θα υλοποιηθεί την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών τρίτης ηλικίας για την ασφάλειά τους στη θάλασσα.

Για το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας, θα υπογραφεί – το επόμενο χρονικό διάστημα – Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Οργανισμό Safe Water Sports.

Τελευταίες Αναρτήσεις