Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201927-11-2019: Συναντήσεις Γ. Κουμουτσάκου με εκπροσώπους Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίας Έδρας

27-11-2019: Συναντήσεις Γ. Κουμουτσάκου με εκπροσώπους Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίας Έδρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις Γ. Κουμουτσάκου με εκπροσώπους
Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίας Έδρας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα και τον Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Σάβιο Χον Τάι-Φάι.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διεθνοποίησης του μεταναστευτικού / προσφυγικού, ο κ. Κουμουτσάκος κατά τις συναντήσεις του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα. Ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης προκειμένου τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και η Αγία Έδρα να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας και εν όψει της ευρωπαϊκής συζήτησης για Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε τη σημαντική διάσταση της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που υπερβαίνει τα όρια και τις δυνατότητες κάθε χώρας ξεχωριστά και απαιτεί συνεργασία και συλλογική δράση.

Τελευταίες Αναρτήσεις