Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201921-11-2019: Συναντήσεις Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Κουμουτσάκου, στη Βιέννη: Το μεταναστευτικό είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση

21-11-2019: Συναντήσεις Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Κουμουτσάκου, στη Βιέννη: Το μεταναστευτικό είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις Γ. Κουμουτσάκου στη Βιέννη: Το μεταναστευτικό είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέχεια σειράς συναντήσεων που είχε στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των δράσεων διεθνοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Wolfgang Peschorn, και την επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης του Ασύλου (EASO), κα Nina Gregori.

Επίσης, θα είναι ομιλητής στο συνέδριο “Vienna Migration Conference 2019”.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Péter Szijjártó, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας, κ. Igor Crnadak, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, κ. Carmelo Abela, ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. İsmailÇatakli, η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Πορτογαλίας, κα Cláudia Pereira, ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, κ. Sandi Čurin.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις με τους ανωτέρω.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «η κυβέρνηση κάνει μια εθνική προσπάθεια αντίστοιχη της κλίμακας του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτική αυτή εξελίσσεται ταυτόχρονα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.

Στο διεθνές πεδίο ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και οικοδομούμε συνεργασίες με εταίρους και συμμάχους.

Συμμετέχουμε ενεργά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό που πρέπει να διασφαλίζει στήριξη και αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής, που όπως και κυρίως, η Ελλάδα, καταβάλουν καθημερινά μια πολύ σκληρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας πρόκλησης η οποία ξεπερνά τις δυνατότητες κάθε κράτους χωριστά.

Η διεθνοποίηση του ζητήματος, όπως έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός, και η ανάδειξη της ευρωπαϊκής του διάστασης αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα καθώς το μεταναστευτικό είναι μια κοινή πρόκληση που μόνον ως τέτοια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

Τελευταίες Αναρτήσεις