Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201901-10-2019: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στα Καταστήματα Κράτησης

01-10-2019: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στα Καταστήματα Κράτησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στα Καταστήματα Κράτησης

Με σκοπό την αναβάθμιση λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, ολοκληρώθηκε χθες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου ( EPLO ) με συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ημερίδα με θέμα «Η αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στα Καταστήματα Κράτησης-Ευρωπαϊκή και εθνική διάσταση», στην Πλάκα.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε για το ερευνητικό πρόγραμμα «JUST-AG-2016 European Prison Observatory: Prison de-radicalization strategies, programmes and risk assessment tools in Europe», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου συμμετείχαν ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από επτά χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία Λετονία και Ελλάδα).

Στόχος του προγράμματος είναι να ερευνήσει τις στρατηγικές των ως άνω χωρών σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στα σωφρονιστικά συστήματα με έμφαση τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου, δήλωσε: «Η ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας λειτουργικά, σύγχρονα και κυρίως ασφαλή καταστήματα κράτησης, με βασικούς πυλώνες τόσο τον πραγματικό σωφρονισμό των κρατουμένων όσο και την ασφάλεια της κοινωνίας, κρίνεται επιτακτική. Για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σήμερα εδώ και μαζί με τον οργανισμό EPLO, θα συνεργαστούμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή».

Τελευταίες Αναρτήσεις