Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201925-09-2019: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα...

25-09-2019: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας κα Qiyue Zhang

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας κα Qiyue Zhang

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε χθες (24 Σεπτεμβρίου 2019), με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κα Qiyue Zhang, η οποία συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία της διπλωματικής αποστολής στην χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, στα ζητήματα που αφορούν τους υπηκόους της Κίνας, οι οποίοι διαμένουν, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή επισκέπτονται τουριστικές περιοχές της χώρας μας, η Πρέσβης της Κίνας επικρότησε και έκανε αποδεκτή πρόταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη να συσταθούν σημεία επαφής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία των δυο πλευρών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διευθέτηση θεμάτων που ανακύπτουν. 

Τα σημεία επαφής θα συσταθούν – σε επιτελικό επίπεδο – στο Γραφείο του  Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και – σε τακτικό επίπεδο – στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δυο πλευρών και η κοινή βούληση για ενίσχυση και διεύρυνση, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα ο Α’ Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγος Παρασκευάς Σανιδάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Δημήτριος Μάλλιος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Μαρίνος Σταγάκης.

Τελευταίες Αναρτήσεις