Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201906-09-2019: Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης

06-09-2019: Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, αφού επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και συνάντησε κρατουμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η κα Νικολάου συζήτησε διεξοδικά με τον διευθυντή του Καταστήματος τα προβλήματα που παρουσιάζονται, καθώς και τις ελλείψεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αριθμό των κρατουμένων, όπου η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «ήδη για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης σε όλη τη χώρα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση υπεραριθμίας κρατουμένων, καθώς πρωταρχικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής είναι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες τόσο για τους κρατουμένους όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι αναμένεται η υλοποίηση της 6Κ/2018, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν 550 υπάλληλοι διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.

Τελευταίες Αναρτήσεις