Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Αύγουστος 201906-08-2019: Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

06-08-2019: Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Σήμερα το μεσημέρι, 6η Αυγούστου 2019, έγινε συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της Αστυνομίας με το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων της Αθήνας που απασχολούν το Ε.Ε.Α., καθώς και θέματα που σχετίζονται με το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο προϊόντων, που πλήττουν την επιχειρηματικότητα και τα έσοδα του Δημοσίου.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα μέτρα τάξης και αστυνόμευσης που κλιμακώνονται από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας. Επισημάνθηκε ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και συμφωνήθηκε η από κοινού αξιολόγηση τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας καθώς και τα «καθαρά πεζοδρόμια», για τα οποία θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεργασία και με το Δήμο Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κατάληψής τους, που δημιουργεί προβλήματα σε πεζούς και καταστηματάρχες.

Τέλος συμφωνήθηκε ο ορισμός Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνδέσμου με το Ε.Ε.Α., ο οποίος καθημερινά σε «ανοικτή γραμμή» με τους υπεύθυνους του Επιμελητηρίου, θα επιλύει τα προβλήματα που αναφύονται.

Τελευταίες Αναρτήσεις