Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Ιούνιος 201927-06-2019: Εγκατάσταση σταθμού Τηλεϊατρικής στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας

27-06-2019: Εγκατάσταση σταθμού Τηλεϊατρικής στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκατάσταση σταθμού Τηλεϊατρικής στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου και σε συνεργασία με την 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, εισάγεται για πρώτη φορά ο θεσμός της Τηλεϊατρικής στο «χάρτη» υπηρεσιών υγείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού τηλεϊατρικής στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε απομακρυσμένες – ακριτικές περιοχές, στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και στα μέλη των οικογενειών τους, στις περιοχές Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η χρήση της τηλεϊατρικής «μηδενίζει» την απόσταση με απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για την ανταλλαγή έγκυρης πληροφορίας για τη διάγνωση, αγωγή και πρόληψη ασθενειών με τελικό αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειες τους που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές.

Τελευταίες Αναρτήσεις