Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Ιούνιος 201904-06-2019: Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Σπυριδούλας Καλαντζή με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα για θέματα...

04-06-2019: Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Σπυριδούλας Καλαντζή με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα για θέματα πρόληψης ριζοσπαστικοποίησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Σπυριδούλας Καλαντζή με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα για θέματα πρόληψης ριζοσπαστικοποίησης

Η Γενική Γραμματέας Σπυριδούλα Καλαντζή συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Kate Smith, και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου με επικεφαλής τον Συντονιστή του Δικτύου για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας και της Ριζοσπαστικοποίησης, Kingsley Green.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, στη συνάντηση παραβρέθηκε η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Αξιωματικοί Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα ενόψει αυριανού εργαστηρίου ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών που οργανώνει η βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, συζητήθηκαν θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης.

Από την βρετανική πλευρά εκφράσθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας των Αρχών των δύο χωρών στο συγκεκριμένο θέμα, με ταυτόχρονη διερεύνηση πεδίων πρόσφορων για μελλοντικές συνέργειες.

Η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας από αντίστοιχες Υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.

Στη συνάντηση εκφράστηκε ικανοποίηση για την πολυετή συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης.

Τελευταίες Αναρτήσεις