Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Απρίλιος 201911-04-2019: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην ΕΡΤ-1

11-04-2019: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην ΕΡΤ-1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην ΕΡΤ-1

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Για την Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή για την επιχείρηση στα Εξάρχεια , η Υφυπουργός ανέφερε: «την ερώτηση για το αν η επιχείρηση προήλθε από εντολή της πολιτικής ηγεσίας την άκουσα και από άλλους συναδέλφους σας και μου κάνει εντύπωση. Διότι η Πολιτική Ηγεσία δίνει την πολιτική κατεύθυνση και η Φυσική Ηγεσία έχει το επιχειρησιακό σκέλος και υλοποιεί. Η πολιτική κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ήταν «μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα» και «άβατο πουθενά». Αυτό υλοποιείται. Κάθε μέρα κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε περίπου μία ανοχή, ή όσοι εκτιμούσαν ότι είναι εύκολος σάκος του μποξ η Ελληνική Αστυνομία για να πουν ότι «δεν αφήνετε να κάνει τη δουλειά της» ή ότι «δεν υπάρχει αυτή η διάθεση από την Πολιτική Ηγεσία», νομίζω ότι παίρνουν απαντήσεις».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «άβατο δεν υπάρχει γιατί κάθε μέρα επιχειρούν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας και πολύ περισσότερο εμείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από πού προκύπτει αυτό; Από τα γεγονότα που οι ίδιοι [οι δημοσιογράφοι] βάζετε στα δελτία ειδήσεων. […] Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η Ομάδα ΔΙΑΣ ενεπλάκη, που σημαίνει ότι η Ομάδα ΔΙΑΣ είναι εκεί και βέβαια θα εμπλακεί γιατί κάποιοι αντιδρούν. Άρα δεν υπάρχει άβατο και εμείς δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε μία οργανωμένη χώρα να υπάρχει άβατο. Όσοι το λένε είναι μία εύκολη κριτική, ακούγεται ευχάριστα και δημαγωγικά».

Ταυτόχρονα, η Υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων να συνεργαστούν με την Ελληνική Αστυνομία : «θα παρακαλέσω τους κυρίους Πρυτάνεις και αναφέρομαι στην ΑΣΟΕΕ, που επιχειρούμε καθημερινά, να μας βοηθήσουν και να διευκολύνουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι «καθαρίζεται» απέξω. […] Στην ΑΣΟΕΕ από μέσα έρχονται τα εμπορεύματα του παραεμπορίου και βγαίνουν έξω. […] Με το που στρίβουν την πλάτη τους οι αστυνομικοί, στα επόμενα πέντε λεπτά από μέσα προς τα έξω βγαίνουν τα εμπορεύματα. Κατά συνέπεια πρέπει και ο καθένας να περιφρουρήσει τα του χώρου του, αν θέλει να είναι υπεύθυνος γι’αυτόν, και να συνεργαστεί μαζί μας».

Σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση χρηστών ναρκωτικών από το Πεδίο του Άρεως και σχολιάζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας , «πρέπει να συνεπικουρεί και ο Δήμος. Άρα λοιπόν οι Δήμοι να κάνουν τα καθήκοντά τους και τις αρμοδιότητές τους όπως πρέπει και να μην κάνουν εισπήδηση είτε στα καθήκοντα της Αστυνομίας είτε στα καθήκοντα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μην κάνουν εξωτερική πολιτική. […] Όλοι κάνουν τους ειδικούς».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξελίξεις της υπόθεσης Novartis , παρατήρησε : «Θα είμαι η τελευταία που θα ισχυριστεί ότι πράγματι ο πολιτικός δεν είναι τόσο πολύ εκτεθειμένος ώστε κάποιες φορές να αδικείται κιόλας, και το μονόστηλο στη συνέχεια να μην φτάνει για να τον αποκαταστήσει. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να φτάσω να πω ότι είναι σκευωρία, ότι οι εισαγγελείς μεροληπτούν, μέχρι του σημείου να πω ότι συνωμότησε όλο το σύμπαν, το εσωτερικό, το εξωτερικό, οι πάντες για να πλήξουν πέντε, δέκα, έναν, δύο πολιτικούς, ξέρετε τι απόσταση έχει; Πρέπει να είμαστε μετρημένοι. Υπάρχει σκάνδαλο, υπάρχει πολιτική ευθύνη, η δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει εάν εμπλέκονται και ποινικά ή όχι πολιτικοί».

Τέλος, σχετικά με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέφερε πως : «[με τον κ. Μητσοτάκη] ήμαστε συμμαχητές στη Β’ Αθηνών. Έχει τύχει να με έχει περάσει, έχει τύχει να τον έχω περάσει εκλογικά. Ήμαστε συμμαχητές και ήμαστε δίπλα-δίπλα στη μάχη των ιδεών για τη Νέα Δημοκρατία. Με διέγραψε για έκφραση άποψης και θέσης. […] Εκείνον χαρακτηρίζει. Είχε την απαίτηση να πάω σπίτι μου και να πλέκω την κάλτσα του στρατιώτη ξέρετε. Θεώρησαν ότι διαγράφοντάς με, μία ενεργό πολιτικό – καταρχάς δεν ρώτησαν εκείνους οι οποίοι με εξέλεξαν αν συμφωνούν να με διαγράψει, δεν τους σεβάστηκαν. Γιατί λένε να σεβαστώ εγώ τους εκλογείς μου. […] Δεν υπάρχει σύσταση πειθαρχικού ή πειθαρχικό αδίκημα, δηλαδή εγώ θα μπορούσα να προσφύγω. Προσέξτε τι σας λέω. Αλλά επειδή είμαι πολιτικός, δεν με αφορά αυτό. Κατά συνέπεια λοιπόν όταν διαγράφεις κάποιον γιατί λέει την άποψή του, γιατί σου προτείνει πράγματα που δεν σου αρέσουν, δε διαφωνώ, γιατί σου λέει για πρόσωπα και συμπεριφορές ότι δε συνάδουν με την πολιτική σχολή σκέψης στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία, γιατί δε συνάδουν με το ήθος και με τη συνέπειά της και γιατί δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι. Και αυτό επειδή δεν μου αρέσει, σε διαγράφω είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου».

Τελευταίες Αναρτήσεις