Πε 26 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Μάρτιος 201929-03-2019: Συνάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

29-03-2019: Συνάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο της κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ ύστερα από αίτημά του για συνάντηση.

Οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθώς και ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Προστασίας Απόστολος Ψωμάς έθεσαν το θέμα της ομαλής διεξαγωγής του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Η  Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει και καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα το σεβασμό στις ατομικές και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. 

Η Υπουργός αναφέρθηκε και σε επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από δύο ημέρες με σχετικό περιεχόμενο. Επισήμανε δε, ότι στην επιστολή αυτή προαναγγέλλονται και προεξοφλούνται επεισόδια, και εκ των προτέρων επιδιώκεται η μετάθεση ευθυνών.

Παράλληλα, υπογράμμισε το αυτονόητο της παρουσία της Αστυνομίας, όταν, όπου και όπως ο νόμος ορίζει.

Αυτό συνέβη και στην Καλαμάτα όπου είχαν ληφθεί τα απαραίτητα και με τον ενδεδειγμένο τρόπο αστυνομικά μέτρα, ώστε η παρουσία της Αστυνομίας να έχει διακριτικό χαρακτήρα και να μην επηρεάζει την ελεύθερη άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμμετεχόντων, αλλά και να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική της παρέμβαση σε περίπτωση διάπραξης αξιόποινων πράξεων και πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέλος, η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία ήταν, είναι και θα είναι παρούσα σε κάθε περίσταση ώστε να επιτελέσει την αποστολή της στο ακέραιο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Τελευταίες Αναρτήσεις