Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Μάρτιος 201922-03-2019: Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

22-03-2019: Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής. Μια ημέρα που ο καθένας μας, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, πρέπει να κρατήσει μέσα του ενός λεπτού σιγή, για όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία μας. Ορόσημο στην πορεία χιλιάδων χρόνων του ελληνισμού, σταθμός για την οντότητα του νεότερου ελληνικού κράτους και χρονολογία εισόδου του Ελληνικού Έθνους στη σύγχρονη Ιστορία.

Σε όλες τις κρίσιμες περιόδους οι λαοί αντλούν δύναμη από την ιστορία τους, το πολιτισμό τους, τις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις τους.Βρίσκουν το απαραίτητο σθένος για να μεγαλουργήσουν στην επικράτεια της ψυχή τους.

Σήμερα, με παρακαταθήκη τις θυσίες των χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών του ΄21, μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Με τον πατριωτισμό του ανοιχτού και δημοκρατικού κόσμου να οδηγήσουμε την Πατρίδα μας εκεί που της πρέπει και της αξίζει.

Τελευταίες Αναρτήσεις