Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Μάρτιος 201907-03-2019: Μνημόνιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του...

07-03-2019: Μνημόνιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπεγράφη σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιο Καλαντζή

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, μνημόνιο συνεργασίας, παρουσία του Προϊσταμένου του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγου Γεώργιου Καστάνη.

Το μνημόνιο αφορά στην ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας για τη συγκέντρωση και καταγραφή επίσημων στοιχείων αναφορικά με τα περιστατικά σε βάρος θρησκευτικών χώρων στην Ελλάδα και στον προσδιορισμό και την πραγματοποίηση περαιτέρω συναφών δράσεων για την αντιμετώπισή τους.

Για την επίτευξη των σκοπών του μνημονίου και για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας, προβλέπεται ακόμα η σύσταση άμισθης Κοινής Επιτροπής Εργασίας, που θα απαρτίζεται από στελέχη και των δύο μερών.

Αντικείμενο της Κοινής Επιτροπής Εργασίας είναι ο σχεδιασμός, η εποπτεία και η αξιολόγηση των δράσεων και προγραμμάτων που απορρέουν από το μνημόνιο, η εισήγηση για την ορθή εφαρμογή του, καθώς και η επίλυση τυχόν αναδυομένων ζητημάτων.

Στο μνημόνιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης στελεχών αναφορικά με τον αντισημιτισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον διαθρησκειακό διάλογο, αλλά και την εμβάθυνση σε θέματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, ορθόδοξου πολιτισμού κ.λπ.

Η επιμόρφωση, μάλιστα, στα θέματα αυτά ή άλλα συναφή προβλέπεται ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια ή εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα.

Τελευταίες Αναρτήσεις