Σα 3 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201913-02-2019: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα»

13-02-2019: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα»

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα» και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα σας.

Δημοσιογράφος: Τι κάνετε; Πώς είστε;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είμαι καλά. Προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες της εποχής, είμαι ψύχραιμη και προσπαθούμε όπως και εσείς να είμαστε χρήσιμοι.

Δημοσιογράφος: Δεν περνάτε απαρατήρητη πάντως, γενικώς. Θέλω να πω ότι είσαστε για πολύ καιρό στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόλις προχθές, να ξεκινήσουμε από μπρος προς τα πίσω, αντιπαρατεθήκατε με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ,με τον Άδωνη Γεωργιάδη, για το περίφημο άρθρο 86, για το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ο κύριος Γεωργιάδης σας είπε ότι το ψηφίσατε όταν ήσασταν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τώρα ότι έχετε αλλάξει γνώμη και…

Δημοσιογράφος: Ότι αντιδράτε τελοσπάντων, ότι έχετε αλλάξει στάση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσιογράφος: Είναι το σημείο των καιρών η αλλαγή στάσης και γνώμης σε διάφορους πολιτικούς παράγοντες;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακούστε, να ξεκινήσουμε από μια παραδοχή όλοι, που έφερε ένα πολύ καίριο ερώτημα. Εγώ θα σας απαντήσω με μία παραδοχή, ότι οι εποχές άλλαξαν, έτσι; Άρα λοιπόν στις εποχές θα πρέπει να ανταποκριθούμε με τρόπο που να αξίζει στις αλλαγές της εποχής και όχι με τρόπο που να θυμίζει την χήρα του Λωτ, δηλαδή τι;

Να κοιτάζει πίσω, να στρίβει το κεφάλι πίσω στο παρελθόν, με τις αδυναμίες του τις πολλές και τις παθογένειες του, το παρελθόν αυτό, αλλά και με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, γιατί υπήρξαν και συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα πριν από την περίοδο των μνημονίων και της κρίσης, αλλά να έχουμε στραμμένο λοιπόν το κεφάλι πίσω και να μένουμε στήλη άλατος. Ο πολιτικός, ο οποίος νοιάζεται για το λαό του και για τις νέες γενιές που έρχονται από κάτω, πρέπει να κοιτά μπροστά και προοπτικά. Αυτό λοιπόν κάνω εγώ, τουλάχιστον και αυτό περιμένω λογικά να κάνει όλος ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος πιστεύει στη δημοκρατία.

Τώρα, όσον αφορά το ζήτημα του άρθρου 86 που αφορά περί ευθύνης Υπουργών, όπως το έχουμε βαφτίσει λοιπόν εμείς και έχει να κάνει με τη συνταγματική αναθεώρηση , το αίτημα πρέπει να τεθεί στον Αντιπρόεδρο του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος έρχεται και ρωτά μία Βουλευτή με εμπειρία 19 ετών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί η Νέα Δημοκρατία το 2001, εψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο ως διάταξη του Συντάγματος.

Του απάντησα λοιπόν και του είπα ότι η φιλοσοφία του νομοθέτη, γιατί δεν ξέρει από κοινοβουλευτική τάξη και κοινοβουλευτική ηθική ο κύριος Αντιπρόεδρος του κυρίου Μητσοτάκη, ξέρει μόνο να δημαγωγεί, ήταν τέτοια, η φιλοσοφία του νομοθέτη που ήθελε να προστατέψει τον Υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Στην πορεία λοιπόν, ένας νόμος και μία διάταξη του Συντάγματος, όπως και ο νόμος, κρίνεται. Αν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, δηλαδή τη φιλοσοφία του νομοθέτη, γίνεται εργαλείο για να κρυφτούν από πίσω φαύλες και αδιαφανείς πράξεις ή συμπεριφορές. Συνέβη δυστυχώς το δεύτερο.

Όφειλε λοιπόν το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις ευκαιρίες της αναθεώρησης που είχε του Συντάγματος κατά καιρούς αυτό να το αλλάξει. Δεν συνέβη το προηγούμενο διάστημα, οφείλει λοιπόν τώρα να συμβεί. Το ερώτημα λοιπόν τίθεται από εμένα προς τον κύριο Μητσοτάκη, γιατί ο Αντιπρόεδρος σου επιμένει να εστιάζει τον προβληματισμό του και την κριτική του στο συγκεκριμένο άρθρο και αν αυτό το συμμερίζεται ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία; Δηλαδή δεν θεωρεί ότι οι Υπουργοί πλέον δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω, οι φαύλες ή οι αδιαφανείς πράξεις τους; Πίσω από μία διάταξη του Συντάγματος η οποία αλλιώς περιμέναμε να εξελιχθεί, να προστατεύει τα υπουργικά καθήκοντα από κακόπιστους και από καλοθελητές στο να τα παρεμποδίζουν και εξελίχθηκε στην πορεία να κρύβονται πίσω από αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, από αυτά τα λεγόμενα μέσα στη διάταξη του Άρθρου 86, για να μη λογοδοτούν. Δεν θεωρεί λοιπόν;

Αν θεωρεί, το ερώτημα πρέπει να τεθεί προς την άλλη πλευρά και όχι προς εμάς, που τότε και ως Νέα Δημοκρατία, η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, συντεταγμένα, είχαμε υπερψηφίσει μία λογική διάταξη, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, εν πάση περιπτώσει, στον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο.

Δημοσιογράφος : Σε αυτή τη λογική, ακριβώς για μία αντιπαράθεση ανάλογη, βρεθήκατε στο επίκεντρο όσον αφορά την ιδεολογία, δηλαδή ως επιχείρημα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, είστε μεταξύ των έξι που έχει δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική ισορροπία και πραγματικότητα στη Βουλή για την Κυβέρνηση, αν συμβαδίζει η ιδεολογία η παλαιότερη, η πρόσφατη και πιο παλιά, της λαϊκής δεξιάς που είχατε, με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την κεντροαριστερά, ας το πούμε, όσο πιο προς το κέντρο πάει.

Συμβαδίζει αυτό το πράγμα, γιατί ξέρετε ζούμε πολλές πραγματικότητες και πολλές ανατροπές τελευταία, σε βουλευτές, σε θέσεις, σε κόμματα, σε αλλαγές, συμβαδίζει όλο αυτό το πράγμα;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Βεβαίως και συμβαδίζει, και συμβαδίζει κάτω από μία ομπρέλα, την οποία ο λαός σφόδρα επιθυμεί και δεν βλέπει να υπάρχει. Αντί αυτή την ομπρέλα, που θα την ονοματίσω τώρα, που ονομάζεται εθνική συνεννόηση και εθνικές συμμαχίες και συνεργασίες πολλών και διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, όπως για παράδειγμα, αναφέρθηκα χθες στην ομιλία μου στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κοινωνική Ατζέντα, δηλαδή εκεί πραγματικά συμμαχώ με την Κυβέρνηση διότι θεωρώ ότι έχει μία κοινωνική ατζέντα, η οποία εκφράζει απολύτως την κοινωνία και κυρίως εκφράζει και εμένα και ιδεολογικά αλλά και επί του πρακτέου.

Άρα, λοιπόν, να μία σύγκλιση προγραμματική που δεν έχει σχέση με το αν εγώ ανήκω, όπως είπατε πολύ σωστά, στην κεντροδεξιά ή στη λαϊκή δεξιά, δηλαδή στη σχολή, ενοχλεί πολλούς, αλλά στην καραμανλική σχολή σκέψης, αυτή είναι η πραγματικότητα και από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας και ένα μεγάλο κομμάτι, ο κορμός της Κυβέρνησης, πιστεύει σε μία άλλη ιδεολογία, διαφορετική από τη δική μου. Εκεί συναντώμεθα, πού – μεσαίο χώρο.

Ο μεσαίος χώρος λοιπόν, θέλει συγκλίσεις. Αυτό λοιπόν κάνω, συναισθανόμενη την ευθύνη που έχω ως πολιτικός, ως βουλευτής, διότι πάντοτε ήμουν βουλευτής, και εδώ θέλω να πω το εξής∙ η επίθεση που γίνεται στο θεσμό, στον κορυφαίο θεσμό στη δημοκρατία μας, στην Ελλάδα, η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ο κορυφαίος θεσμός, δηλαδή η Βουλή. Οι βουλευτές ξέρετε, ψηφίζονται από παντού.

Ένας βουλευτής, άρα και τα κόμματα στα οποία κατά καιρούς συμμετέχει, διότι βλέπετε τώρα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα, ακριβώς επειδή τα κόμματα υστερούν στο να ακολουθήσουν την κοινωνία. Εγώ έχω δημιουργήσει ένα δικό μου κόμμα, τη Νέα Ελληνική Ορμή, στις 20 Ιουλίου του 2018, και προσπαθώ με αυτό να κρατήσω κάποιες αρχές ψηλά και κάποιες αξίες, τις οποίες είχε πάντοτε η Νέα Δημοκρατία και τις έχει εγκαταλείψει με την τωρινή της ηγεσία∙ τις αρχές της συνεργασίας, του εθνικού μετώπου που πρέπει να κάνουμε υπερβαίνοντας τις ετικέτες τις πλασματικές, της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου, στα εθνικά θέματα μετά τις κωλοτούμπες που σιγά, σιγά συντελούνται από την Πειραιώς μετά την ψήφιση της συμφωνίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Δημοσιογράφος : Παρένθεση τώρα, μία μικρή παρένθεση, επειδή μιλήσατε για την Καραμανλική πλευρά κι ότι εσείς είστε στην ιδεολογία αυτή και τη ξέρετε την Καραμανλική πλευρά. Πώς νομίζετε; Ποια είναι η στάση της Καραμανλικής πλευράς σε αυτή τη νέα πραγματικότητα της Πειραιώς; Είναι στάση σε σύμπνοια, συμβαδίζει, είναι στάση αναμονής, στάση ανοχής;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας κάνω μια πολιτική εκτίμηση. Δεν ασχολούμαι με την Πειραιώς, εγώ ασχολούμαι με τη Νέα Ελληνική Ορμή, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα γνωρίζω, βλέπω, παρατηρώ και η πολιτική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι ουσιαστικά αυτή τη στιγμή υπάρχει αλαλούμ στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι ο όρος που εκφράζει αυτό που βλέπω και παρατηρώ. Αλλού πορεύεται μια ηγετική ομάδα ακραία, η οποία ασφυκτικά έχει αγκαλιστεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Μητσοτάκη, και τον οδηγεί στα βράχια. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δικό τους το πρόβλημα όμως , όχι της Ελληνικής κοινωνίας και αλλού υπάρχει και χτυπά η καρδιά της ιδεολογίας της παράταξης, των αρχών και των αξιών της που ήδη έχουν απεμποληθεί προ πολλού στο όνομα και στην υπηρεσία μιας στενής ακραίας αντίληψης, ότι ξεπλένουμε τα άκρα και τους ακραίους και τους νομιμοποιούμε στη φρασεολογία τους, στη ρητορική τους και στη πρακτική τους, προκειμένου να ακολουθήσουμε μια μόδα που διογκώνεται δυστυχώς στην Ευρώπη και είναι μια πραγματικότητα. Δηλαδή τι; Να πάμε με το ρεύμα των καιρών, να λαϊκίσουμε, να δημαγωγήσουμε, να μπορέσουμε να υποδαυλίσουμε ό,τι πιο χαμηλό ένστικτο υπάρχει στη κοινωνία και στους πολίτες που είναι ταλαιπωρημένοι από τα μνημόνια, προκειμένου να κερδίσουμε εν ονόματι της νομής της εξουσίας για δικούς τους λόγους.

Δημοσιογράφος: Δημοσκοπικά όμως αυτό φαίνεται να επιδοκιμάζετε, έτσι;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι δημοσκοπήσεις έχουν χάσει προ πολλού την αξιοπιστία τους.

Δημοσιογράφος: Μη λέμε τώρα όποτε μας συμφέρει, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ το έλεγα από πάντα. Παραδείγματος χάρη, η Νέα Ελληνική Ορμή έχει δημιουργηθεί από τις 20 Ιουλίου του 2018. Είναι νέο κόμμα. Τη μετρούν; Όπως είπατε, εσείς το είπατε, δε το είπα εγώ για μένα, δε περνάω απαρατήρητη. Οι θέσεις μας, οι απόψεις μας , οι παρεμβάσεις μας, οι πολίτική μας πράξη και συμπεριφορά είναι κάθε μέρα διακριτή.

Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, δε θα μπορούσα να πιστέψω σε δημοσκοπήσεις, οι οποίες τη μία δίνουν μια διαφορά πολύ διαφορετική από την επόμενη τις επόμενες μέρες. Ξέρετε γιατί οι δημοσκόποι δεν μπορούν να μετρήσουν πια και έχουν χάσει ουσιαστικά την αξία και την σημασία που είχαν; Διότι τους έχει απαξιώσει ο ίδιος ο κόσμος, με την έννοια ότι άλλοι απαντούν σκωπτικά, άλλοι δίνουν παραπλανητικές απαντήσεις, άλλοι δεν απαντούν καθόλου. Άρα λοιπόν θεωρώ, δεν έχει καμία αξία.

Δημοσιογράφος: Πάντως είναι το μόνο εργαλείο που μπορούμε να έχουμε μια αποτύπωση.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρέπει κι αυτοί να αναθεωρήσουν. Πρέπει κι αυτοί να αναθεωρήσουν στις μεθόδους τους και εν πάση περιπτώσει να προσπαθήσουν στοιχειωδώς να καταλάβουν τον παλμό της κοινωνίας. Εγώ βρίσκομαι στη κοινωνία, κατανοώ τον παλμό, βλέπω ότι οι πολίτες θέλουν συμμαχίες , συνεργασίες και θέλουν αυτό που λέμε στην αγορά έξω οι καλύτεροι να ενώσουν δυνάμεις να δουλέψουν για τη χώρα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εγώ από τη πλευρά μου αυτό προσπαθώ να κάνω και αναλαμβάνω και την ευθύνη μου γι’ αυτό.

Δημοσιογράφος: Να μπούμε λίγο και στα καθήκοντα του Υπουργείου σας; Έχουμε πολλά περιστατικά.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ασφαλώς.

Δημοσιογράφος: Πως είναι δυο γυναίκες μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο…;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μια χαρά.

Δημοσιογράφος: Εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης.

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα είναι, πώς είναι και δύο γυναίκες μεταξύ τους, γιατί οι γυναίκες δε τα βρίσκουν.

Δημοσιογράφος: Μια χαρά τα βρίσκουν. Κα Παπακώστα έτσι δεν είναι;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχω διατελέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως πρόεδρος των γυναικείων οργανώσεων της ΝΔ, έχω συνεργαστεί σε όλη την Ελλάδα και έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά με τις γυναίκες στα θέματα των δικαιωμάτων.

Δημοσιογράφος: Συγγνώμη που σε διέκοψα…

Δημοσιογράφος : Δεν πειράζει, αλλοίμονο, όχι έχει και αυτό τη σημασία του γιατί…

Δημοσιογράφος : Εμείς ως άντρες σκεφτόμαστε διαφορετικά…

Δημοσιογράφος : … σκέφτεστε διαφορετικά και μας μπερδεύετε…

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Θέλω να σας πω και εσάς, όταν οι πολιτικές μας και οι πολιτική μας δουλειά στηρίζει την οικογένεια, στηρίζει το σύνολο της οικογένειας.

Δημοσιογράφος : Βέβαια, σαφώς.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Τον πατέρα, την μητέρα, τα παιδιά τους άπορους, τους ηλικιωμένους.

Δημοσιογράφος : Εγώ σας ήθελα τις γυναίκες, γενικότερα, τις Βουλευτίνες ακόμα πιο δυναμικές σε αυτόν τον τομέα, διότι η ελληνίδα μητέρα έχει ανάγκη κ. Παπακώστα. Έχουμε κάνει πάρα πολλά και πολύ σημαντικά βήματα αλλά νομίζω ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα και νομίζω θα συμφωνήσει και η κ. Παπακώστα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Έχει προστεθεί μία γυναίκα πρόεδρος σε ένα νέο πολιτικό κόμμα το οποίο δεν μετράτε στις δημοσκοπήσεις. Να, δηλαδή, εγώ την προσπάθειά μου την κάνω όπως βλέπετε…

Δημοσιογράφος : Βέβαια.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : … και αναλαμβάνω και ρίσκο.

Δημοσιογράφος : Θέλουμε λίγο στο ένα αυτό λεπτό που μας απομένει να περάσετε ένα μήνυμα λίγο στην κοινωνία γιατί περνάει δύσκολα κάποιες φορές η κοινωνία στα θέματα τα δικά σας.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Βεβαίως έχετε δίκιο…

Δημοσιογράφος : Δηλαδή, έχουμε μία έξαρση της εγκληματικότητας, έχουμε θέματα ασφάλειας σε διάφορα επίπεδα και εμφανίζονται και με πολλές και διαφορετικές και νεότερες βεβαίως μορφές.

Δημοσιογράφος : Και με δραματικούς τόνους από πάρα πολλούς πολίτες

Δημοσιογράφος : Και με δραματικούς τόνους, εντάξει, είναι λογικό. δεν είναι λογικό; Εφόσον έχεις πρόβλημα ασφάλειας να δραματοποιείσαι. Δραματοποιείς κάποιες φορές την κατάσταση.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Λοιπόν, έχω να σας πω το εξής, ότι η ασφάλεια έχω πει πολλές φορές, εμείς καταρχάς είμαστε κατά πάνω, να πω μία έκφραση που λέει ο πολίτη, ο λαός στο θέμα αυτό η πολιτική ηγεσία και ίσως και η ηγεσία. Εγώ θέλω να κάνετε μία βόλτα, οι πράξεις πρέπει να μιλούν και όχι οι κουβέντες των πολιτικών. Να περάσετε έξω από την ΑΣΟΕΕ, να περάσετε έξω από την Νομική όπου ήταν ζητούμενα το τελευταίο αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στο εξωτερικό, γιατί δεν μπορούμε να πάμε μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι γνωστό αυτό, έχει σπάσει. Από έξω τουλάχιστον προσπαθούμε και έχει πλέον συμβεί, είναι μία πραγματικότητα, όπως έγινε στο Πεδίο του Άρεως, όπως έγινε στη Φιλοπάππου, έτσι και στην ΑΣΟΕΕ, έτσι και στα κεντρικά σημεία στη Νομική από έξω, στο κέντρο δηλαδή της Αθήνας, στο μοναστηράκι, εκεί όπου κυκλοφορεί ο πολύς κόσμος, όλων των ηλικιών αλλά και οι επισκέπτες της Χώρας, που έρχονται να δουν τη Χώρα.

Έχουμε διασφαλίσει μία αξιοπρεπή ποιότητα ασφάλειας τέτοια που πραγματικά δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι προϊόν δουλειάς, συστηματικής, οργανωμένης, τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν πολύ φιλότιμα τη δουλειά τους και εμείς είμαστε εκεί δίπλα για να τους στηρίξουμε.

Δημοσιογράφος : Πράγματι την κάνουνε φιλότιμα, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε.

Δημοσιογράφος : και σε αντίξοες συνθήκες πολλοί. Έβλεπα τις προάλλες ότι η ΔΙ.ΑΣ. είναι σε κάτι κοντέινερ στον Πειραιά.

Δημοσιογράφος : Αυτό ναι, όπως επίσης ότι έχουμε και σήμερα το διάβαζα, ότι στη ΓΑΔΑ έχουμε θέματα εκεί…

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : …με την καθαριότητα.

Δημοσιογράφος : Ναι.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Ακούστε. Αυτά είναι θέματα συμβάσεων οι οποίες έχουν λήξη από προηγούμενες διοικήσεις, αλλά δεν έχει σημασία. Εμείς έχουμε δρομολογήσει τη διαδικασία, ταλαιπωρούμεθα λίγο όλοι και στο υπουργείο μη φαντάζεστε, το ίδιο συμβαίνει…

Δημοσιογράφος : ..καλά εντάξει, είναι οι διαδικασίες…

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : … είμαστε όλοι μέσα σε αυτή τη διαδικασία και προσπαθούμε να την επιλύσουμε με έναν τρόπο οριστικό. Έχουμε υπόψη μας τα προβλήματα, συνεργαζόμαστε και εργαζόμαστε πάνω σε αυτά.

Δημοσιογράφος : Ωραία, η κατακλείδα θέλω να είναι αν εμμένετε στη νομική οδό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχετε πει ότι θα καταθέσετε αγωγή.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Ναι, για την τιμή του Βουλευτή ως γενικότερη έννοια και για τη δική μου, εις βάρος μου προσβολή του στην προσωπικότητά μου, με στόχο να με εξοντώσει πολιτικά… ναι είναι ένα πράγμα το οποίο το ζύγισα πολύ, δεν το έχω επιχειρήσει 19 χρόνια που βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής.

Είμαι υποχρεωμένη όμως να προχωρήσω γιατί κάποτε πρέπει όλοι να πάρουμε το δρόμο της ευθύνης και ανέλαβα εγώ την ευθύνη μου να αποκαταστήσω και αυτή την προσβολή προς το πρόσωπό μου αλλά και πρόσωπο του βουλευτή.

Δημοσιογράφος : Προσωπικά κατά του κυρίου Μητσοτάκη θα είναι η…

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Μα φυσικά.

Δημοσιογράφος : όχι και άλλον, στον κύριο Μητσοτάκη.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Ναι, ναι.

Δημοσιογράφος : Να είστε καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος : Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχει να είστε καλά.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κι εγώ. Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις