Δε 5 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201907-02-2019: Παρέμβαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

07-02-2019: Παρέμβαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα , 7 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βουκουρέστι.

Στις παρεμβάσεις της, η Υπουργός αναφέρθηκε, κατ’ αρχάς, στην ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με στόχο την αναβάθμιση της ευρωπαϊκής ικανότητας αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής.

Διαπιστώνοντας, εξάλλου, τις πολλαπλές προκλήσεις που παρουσιάζουν οι νέες ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις για τις διωκτικές αρχές, η Όλγα Γεροβασίλη παρουσίασε συνοπτικά τις ελληνικές θέσεις ως προς τις νέες δυνατότητες που οι εξελίξεις αυτές προσφέρουν για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Τέλος, υπογράμμισε την σημασία της διατήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ό,τι αφορά στη συνοχή του χώρου Schengen, δεδομένων των συγχρόνων προκλήσεων για την εσωτερική ασφάλεια των κρατών-μελών.

Τελευταίες Αναρτήσεις