Τρ 29 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201923-01-2019: Όλγα Γεροβασίλη : Υποχρέωση όλων η περιφρούρηση της δημοκρατίας

23-01-2019: Όλγα Γεροβασίλη : Υποχρέωση όλων η περιφρούρηση της δημοκρατίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλγα Γεροβασίλη : Υποχρέωση όλων η περιφρούρηση της δημοκρατίας

Για οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το οποίο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έκανε λόγο η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και στο Γιώργο Παπαδάκη, τονίζοντας ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ ήταν αμυντικός και η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς. «Αν έμπαιναν στο πλήθος θα σήμαινε ότι θα διέλυε την συγκέντρωση» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

«Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία ήταν ο ενδεδειγμένος για να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο ήπια μέσα σε σχέση με τη βιαιότητα των περιστατικών» ανέφερε η Υπουργός, εξηγώντας πως ρίψη δακρυγόνων υπήρξε μεν περιμετρικά της Βουλής, αλλά μόνο στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία.

«Ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος κάποιος, όταν υπάρχουν θέματα σε μια διαδήλωση (…) Ποτέ δεν είχαμε τόση βία και τόσο οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς που φυλάσσουν το κοινοβούλιο, ήταν πρωτοφανές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι υπήρξε σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, τονίζοντας ότι η συγκέντρωση για τη Μακεδονία δεν διαλύθηκε πριν την ώρα της εξαιτίας των επεισοδίων. «Η συγκέντρωση τελείωσε κανονικά όταν έφυγε ο κόσμος από το Σύνταγμα και αυτό φαίνεται από τους χρόνους που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ.

«Έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δούμε εάν, εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, η άκρα δεξιά κερδίζει χώρο. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής αφήνουν χώρο στην άκρα δεξιά» σημείωσε η Υπουργός, κάνοντας λόγο για «συμπόρευση». «Είναι διχασμός να λέει η ΝΔ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας πουλάει τη Μακεδονία» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία στο συλλαλητήριο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ τέλος ανέφερε ότι άτομα με κουκούλες που εικονίζονται σε βίντεο να κινούνται στο περιστύλιο της Βουλής είναι αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων, που εκείνη τη στιγμή πήραν εντολή να μετακινηθούν.

Τελευταίες Αναρτήσεις