Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2019Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201921-01-2019: Όλγα Γεροβασίλη: Αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

21-01-2019: Όλγα Γεροβασίλη: Αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλγα Γεροβασίλη: Αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

«Διαβάζοντας εντελώς λάθος τη συγκυρία η ηγετική ομάδα της ΝΔ εκτιμά πως οι ακροδεξιές εθνικιστικές κορώνες στελεχών της, το “χάιδεμα αυτιών” και το “κλείσιμο ματιού” προς τα δεξιά της θα της επιφέρει πολιτικά κέρδη. Είναι εντελώς λάθος και -το χειρότερο- είναι και επικίνδυνη αυτή η προσέγγιση. Το μοναδικό που πετυχαίνει κανείς με τέτοιες πολιτικές επιλογές είναι να δώσει χώρο και κέρδη στην ακροδεξιά. Κι αυτό αποδείχθηκε και χθες», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στα Ιωάννινα, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της παράταξης για την Περιφέρεια Ηπείρου με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι το «χθεσινό συλλαλητήριο, το οποίο στηρίχθηκε και στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέρους του ΚΙΝΑΛ, τελικά καπελώθηκε απ’ τους ακροδεξιούς χρυσαυγίτες, που νομιμοποιήθηκαν μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση και βρήκαν έτσι ευκαιρία και χώρο να υλοποιήσουν τη δική τους αντιδημοκρατική ατζέντα».

Στόχος τους ήταν, συνέχισε η ίδια, να μπουν στη Βουλή «ώστε να καταφέρουν συμβολικό χτύπημα στη Δημοκρατία, το πολίτευμα που “πουλάει την Μακεδονία” όπως πολύ στοχευμένα προπαγανδίζουν καιρό τώρα». Στην προσπάθειά τους αυτή, προκάλεσαν μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του κοινοβουλίου, τραυματισμούς αστυνομικών που εμπόδισαν το οργανωμένο σχέδιό τους, αλλά και στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς, που κάλυπταν επαγγελματικά το χθεσινό συλλαλητήριο και ήταν στοχευμένοι απ’ την ομάδα των ακροδεξιών.

Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι αν και η παράταξη αυτή ήταν εκ των κύριων εμπνευστών και υποστηρικτών της εθνικής γραμμής, δηλαδή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, «δεν διστάζει να παραπληροφορεί δημόσια τους συμπολίτες μας για την εθνότητα και τη γλώσσα των γειτόνων μας», ακόμη και μετά τη σαφέστατη ρηματική διακοίνωση, που «δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για προθέσεις και σκέψεις αλυτρωτισμού και διεκδικήσεων».

Πρόσθεσε δε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει ένα χρονίζον πρόβλημα με τρόπο που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον, δημιουργεί συνθήκες εξωστρέφειας, ενισχύει την ασφάλεια στα Βαλκάνια, προωθεί τη συνανάπτυξη, τις εμπορικές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές και ενδυναμώνει τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας στην περιοχή. «Ταυτόχρονα, μια για πάντα, κλείνει το δρόμο στην αναγνώριση του γειτονικού μας κράτους ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει αναγνωριστεί το γειτονικό κράτος από 140 κράτη παγκοσμίως και μάλιστα όταν «την ευθύνη διακυβέρνησης -και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια την είχαν οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα φορούν, δήθεν, τη στολή του Μακεδονομάχου».

Σημείωσε, τέλος, ότι οι ανατροπές και οι αναδιατάξεις στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας, όσο και στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, που πλέον αποτυπώνεται μια ανησυχητική άνοδο ακροδεξιών αντιλήψεων, καθιστά αναγκαία την υπεράσπιση, τη στήριξη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις, καταστατικές συνεργασίες και πλατιά προοδευτικά μέτωπα. «Ο πολιτικός κόσμος, είτε αυτός υπηρετεί την αυτοδιοίκηση, είτε την κεντρική πολιτική πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις, όλη του την ενέργεια σε καθημερινά μέτωπα κατά του διχασμού, κόντρα στην ακροδεξιά, την μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Ιδεολογικό και πρακτικό», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τελευταίες Αναρτήσεις