Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201817-12-2018: Επίσκεψη και δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα - Σιδηροπούλου για την ισχυρή έκρηξη στον τηλεοπτικό...

17-12-2018: Επίσκεψη και δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου για την ισχυρή έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη και δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου για την ισχυρή έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Φάληρο, οι οποίες δέχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο. Η Δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται αμύνεται, αλλά είναι τόσο ισχυρή και η άμυνά της είναι τόσο ισχυρότερη από εκείνους οι οποίοι την επιβουλεύονται που να μην εχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται.

Υπό την έννοια αυτή εκφράζω βεβαίως τον αποτροπιασμό μου διότι τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου, με τυφλή βία εναντίον της κοινωνίας, δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα, όμως εκείνοι που τοποθέτησαν αυτόν τον εκρηκτικό μηχανισμό εκτός από την προσπάθειά τους να πλήξουν τη Δημοκρατία, ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές. Αυτό όπως και να το δει κανείς είναι ανατριχιαστικό και νομίζω δεν υπάρχει ούτε ένας σήμερα στην ελληνική κοινωνία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, απ’ όποιες απόψεις κι αν εμφορείται που να μπορεί να στηρίξει και να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες.

Η πολύ μεγάλη πόλωση, γενικότερα, νομίζω ότι δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει τον διάλογο και τη συνεννόηση και υπό την έννοια αυτή θα πρέπει εμείς οι πολιτικοί πρώτοι και με υπεύθυνο τρόπο να το δούμε σοβαρά. Όλοι πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους. Το λέω από την πρώτη στιγμή.

Κάθε ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός σταθμός έχει τη δική του φωνή, το δικό του στίγμα. Εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι με αυτό τον τρόπο τον ωμό, τον βίαιο να μην επιχειρείται είτε φίμωση είτε τρομοκράτηση διότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις, σκέψεις και λογικές κυριαρχούν στην Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, εμείς στην Ελλάδα πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επαγρύπνηση και είμαστε. Γενικότερα έχουμε εντείνει μέτρα φύλαξης. Η αστυνομία δεν υπολείπεται σε καμία περίπτωση.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε όλοι πως θα το αντιμετωπίσουμε, με ένα κοινό, δημοκρατικό μέτωπο. Θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνεννοηθούμε ότι είναι άλλο πράγμα η αντιπαράθεση επί των πολιτικών θέσεων και απόψεων και άλλο η τυφλή πόλωση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ώστε να παρεισφρήσουν τέτοιους είδους λογικές. Εμείς, λοιπόν, είμαστε πάντοτε σε επαγρύπνηση.

Οφείλουμε να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς, την Κοινωνία και την χώρα. Ήδη από την πρώτη στιγμή και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν εδώ, όπως είμαι τώρα και εγώ εδώ σε μια διαρκή προσπάθεια να δείξουμε ότι ξέρουμε να απαντούμε.

Ζούμε σε καιρούς παράξενους, "εκρηκτικούς", όπου οι εξτρεμιστικές απόψεις βρίσκουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει στον υποδόριο ιστό των κοινωνιών πολλή οργή συσσωρευμένη. Κάποιοι επιχειρούν να την αξιοποιήσουν. Η πολιτική βούληση η δική μας είναι δεδομένη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με όλα τα όπλα που μας παρέχει η Δημοκρατία και το manu militari, δηλαδή την επιβολή της έννομης τάξης, να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι’ αυτό, προκειμένου να προστατέψουμε τη Δημοκρατία μας από όποιους επιχειρούν να την κατεδαφίσουν".

Τελευταίες Αναρτήσεις