Τρ 21 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201814-12-2018: Επίσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

14-12-2018: Επίσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Στους αξιωματικούς που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας μίλησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά σημείωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο προσωπικό για την πρόσφατη μεγάλη επιχείρηση που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται ότι για αυτή την επιχείρηση είχε προηγηθεί συστηματική έρευνα, που διήρκησε περίπου τρεις μήνες. Τέτοιες επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι αποσπασματικές, αλλά χρειάζεται συνεχής και μεθοδική προσπάθεια, τόνισε η Υπουργός.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο σχέδιο “Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.”, που αφορά στην εμφανή αστυνόμευση με στόχο τον περιορισμό της μικροπαραβατικότητας και πλέον εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα. “Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά”, ανέφερε η Υπουργός, σημειώνοντας ότι συμβάλει στην καλύτερη εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

“Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Αυτό οφείλεται και στη δράση της ΕΛ.ΑΣ. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατία, αλλά και αναγκαία για την ανάπτυξη της οικονομίας”, σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τα χρόνια της κρίσης δεν άφησαν εκτός την Ελληνική Αστυνομία, σημείωσε η ίδια και επισήμανε ότι ήδη ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στο προσωπικό, ενώ γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και στην υλικοτεχνική υποδομή.

Απευθυνόμενη προς το αστυνομικό προσωπικό, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Σώμα να επιτελούν το έργο τους με επαγγελματισμό, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους της χώρας.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σκέλος της υλοποίησης του Σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» και έδωσε αναλυτικές οδηγίες στο προσωπικό αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του. Ειδικότερα τόνισε ότι στόχος του «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, μέσω της καθημερινής παρουσίας περιπολικών σε κάθε περιοχή. Επιπλέον έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για τη γενικότερη ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των Υπηρεσιών και την παρουσία και δράση των αστυνομικών.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία δέχτηκε ερωτήσεις από το προσωπικό και σε πολύ καλό κλίμα έγινε συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Τελευταίες Αναρτήσεις