Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201803-12-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM

03-12-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM

H Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα» και στην εκπομπή «Ισορροπίες και Ανισορροπίες», με τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει ανησυχία με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου, η Υφυπουργός απάντησε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία. Θα έπρεπε όσοι επιθυμούν να διαδηλώσουν τα αισθήματά τους με αφορμή την επέτειο του θανάτου του παιδιού να μπορούν να το κάνουν με ειρηνικό, με γαλήνιο τρόπο. Εμείς θα περιφρουρήσουμε αυτή την λογική τάξη των πραγμάτων σε ένα κράτος δικαίου, δηλαδή να μπορεί ο καθένας να εκδηλώσει τα αισθήματά του έτσι όπως εκείνος νομίζει μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. Η φυσική ηγεσία θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην διαταραχθεί η κανονικότητα και η ομαλότητα».

Για κρούσματα επιθέσεων εναντίον Αστυνομικών

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κρούσματα επιθέσεων εναντίον αστυνομικών, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι : «Στην Ελλάδα μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Η Ελληνική Αστυνομία δρα, λειτουργεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Είναι λογικό να ενοχλεί, εφόσον δρα με τον τρόπο που δρα και να είναι ο στόχος. Με την έννοια, λοιπόν, αυτή, εκείνοι οι οποίοι είναι απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία προασπίζει τον πολίτη, την ασφάλειά του, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Αναφέρομαι και στο οργανωμένο έγκλημα και στις συλλογικότητες. Σε εκείνους που επιθυμούν να πλήξουν την έννοια του κράτους και σε εκείνους οι οποίοι ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε λοιπόν δύο κατηγορίες οι οποίες είναι απέναντι στον Νόμο, άρα απέναντι τους υπερασπιστές του Νόμου, άρα απέναντι στους Αστυνομικούς».

Για τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ερωτηθείσα για το εάν η Αστυνομία είναι επιθετική όπου μπορεί και τηρεί στάση άμυνας όταν εισπράττει επιθετικότητα, η Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Εξάλλου το αποδεικνύει καθημερινά με τις μάχες που δίνει. Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία σημειώνει επιτυχίες όσον αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. Στην Ευρώπη της αναγνωρίζουν την τρομερή αποτελεσματικότητα».

Για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε ότι «είναι μία υπόθεση σοβαρή η οποία εξετάζεται, ελέγχεται, το κάνουν αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα. Εμείς αναμένουμε τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής που είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εσωτερικό το δικό μας, αλλά και από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Κατά συνέπεια πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Όσον αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτή η έρευνα έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή και θα δούμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτήν».

Τελευταίες Αναρτήσεις