Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201803-12-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα - Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

03-12-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου απηύθυνε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου χαιρετισμό στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών (ΕΣΗΜΕΤ), που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "Η Προστασία της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο".

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

"Σήμερα διοργανώνεται ένα σημαντικό συνέδριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια πόλη η οποία έχει το Επιχειρείν στο DNA της και βέβαια έχω την χαρά να απευθύνομαι σε αρκετούς συναδέλφους δικηγόρους, αλλά και σε αρκετούς νέους και νέες επιχειρηματίες, οι οποίοι αισθάνονται ότι βάλλονται επειδή ακριβώς τηρούν τη νομιμότητα, προστατεύοντας το Επιχειρείν τους από εκείνους οι οποίοι έχουν έκνομο και όχι έννομο συμφέρον να το προσβάλλουν.

Υπό την έννοια, λοιπόν, αυτή θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική ημερίδα, διότι η καινοτομία, το διαδίκτυο είναι πια στη ζωή μας και είναι μια πραγματικότητα και ασφαλέστατα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι υπέρτερα σε σχέση με τις αδυναμίες οι οποίες είναι υπαρκτές. Η ημερίδα που διοργανώνετε είναι πάρα πολύ σημαντική και έρχεται για εμάς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για εμένα, ως συνέχεια δράσεων τις οποίες έχουμε αναλάβει και έχουμε θέσει κάτω από την αιγίδα μας, πρώτον για την πάταξη του παραεμπορίου. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή με τα Επιμελητήρια αλλά και με την Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά στον έλεγχο.

Δεύτερον, σε συνέχεια μιας πολύ σημαντικής ημερίδας η οποία διεξήχθη πριν λίγες μέρες κάτω από την αιγίδα μας στην πόλη της Βέροιας, όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Σήμερα, συζητάτε ένα διαφορετικής τάξεως θέμα, το οποίο αφορά στα σήματα, πλην όμως σχετίζεται με όλα τα προηγούμενα, υπό την έννοια ότι ο κυβερνοχώρος είναι ένας χώρος ο οποίος είναι δύσκολα έως καθόλου ελέγξιμος. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, εμείς θα πρέπει να θέσουμε κανόνες και θα πρέπει να μπουν κάποια βήματα, ένας οδικός χάρτης, ώστε ο καταναλωτής, οι νομικοί παραστάτες οι οποίοι υποστηρίζουν τους σηματούχους, να αισθάνονται μία ασφάλεια. Να γνωρίζει ο καταναλωτής εύκολα ποιο προϊόν είναι απομίμηση ώστε να το αποφεύγει, διότι υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή με αυτό τον τρόπο, υπάρχει τεράστια σπατάλη ενέργειας, υπάρχει τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός, υπάρχει παρανομία η οποία θίγει τους νομίμους.

Υπό την έννοια αυτή, εύγε. Διότι συνεχίζετε την καλή προσπάθεια. Εμείς ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας. Έχουμε κάνει τη σχετική συνάντηση εργασίας για τα ζητήματα αυτά, γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα κοντά σας και να γνωρίζετε ότι θέλουμε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου σας να είναι ουσιαστικά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα αυτά, να διευκολύνουμε το έργο αλλά και τους συναδέλφους δικηγόρους στην καθημερινή υπεράσπιση των συμφερόντων των σηματούχων.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι με αφορμή την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με την άλλη μου ιδιότητα ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, του Ν.Ε.Ο., κατέθεσα προς τον κύριο Πρωθυπουργό και προς τους αρχηγούς των κομμάτων και στην αρμόδια Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση της Βουλής των Ελλήνων, πρόταση ώστε στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας να υπάρχει συνταγματική ασφαλιστική δικλείδα όσον αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία.

Για να δώσει η Πολιτεία έναν ισχυρό τόνο στο ζήτημα αυτό, το οποίο είναι εξόχως σημαντικό και το οποίο θεωρώ ότι δεν έχουμε αντιληφθεί όλοι σε ποιο μέγεθος, σε ποιο εύρος και σε ποια έκταση μπορεί να εξελιχθεί αρνητικά, σε βάρος της νόμιμης επιχειρηματικότητας και του Επιχειρείν εάν δεν προσέξουμε.

Χαιρετίζω, λοιπόν, τις εργασίες και ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Καλή συνέχεια και είμαι βέβαιη ότι θα είναι γόνιμα τα αποτελέσματα και εξαιρετικά επωφελή για όλους μας. Σας ευχαριστώ θερμά".

Τελευταίες Αναρτήσεις