Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201830-11-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

30-11-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου απηύθυνε χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Βέροια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με θέμα "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο".

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

"Είναι πολύ σημαντική αυτή η ημερίδα για την προστασία της παιδικής ηλικίας και της ανηλικότητας, με αφορμή το γεγονός ότι ζούμε σε μία ψηφιακή εποχή, όπου η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, στον κυβερνοχώρο για τα παιδιά μας, είναι στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ.

Θα πρέπει, λοιπόν, να επεκταθεί αυτή η γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς, σε οικογένειες οι οποίες έχουν μικρά παιδιά, διότι θεωρούμε απαραίτητο αυτά οι ειδικοί επιστήμονες και της Ελληνικής Αστυνομίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ενημερώσουν τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά, με έναν τρόπο υπεύθυνο, ώστε να ξέρουν πως να προστατεύουν τον εαυτό τους. Οι γονείς πως να υπερασπίζονται τα παιδιά τους και πως να τα καθοδηγούν και βέβαια με έναν επιστημονικό τρόπο που τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα. Να τους δοθεί ο ασφαλής οδικός χάρτης για να κάνουν την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Σας ευχαριστώ θερμά γιατί αναγνωρίζετε την προσπάθεια και το έργο που κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία με τον κοινωνικό της ρόλο να στέκεται δίπλα σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως επένδυση για την επόμενη μέρα, στη νέα γενιά, στα παιδιά τα οποία πρέπει να τα κρατούμε ασφαλή και να υπερασπιζόμαστε την παιδική ηλικία και την ανηλικότητά τους και αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο, ότι έπρεπε να γίνει και αυτό ακριβώς έκανα.

Απόψε έχετε κοντά σας μια ομάδα ειδικών επιστημόνων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι 24 ώρες το 24ωρο ενεργούν, δρουν προληπτικά και παρεμβαίνουν για να υπερασπιστούν το παιδί, την παιδική ηλικία και την ασφάλειά του. Έχετε τους καταλληλότερους εδώ για να σας καθοδηγήσουν.

Θα ήθελα, βεβαίως, να βρίσκονται πολύ περισσότεροι γονείς εδώ. Μένει πολλής δρόμος να διανύσουμε. Θεωρώ ότι εμείς, η Ελληνική Αστυνομία θα πάει στα σχολεία, όπως το κάνει, θα εκπαιδεύσει σε συνέργεια και συνεργασία με τους δασκάλους τα παιδιά μας, τα οποία γεννιούνται με τη γνώση και την πληροφορία ότι οι εποχές άλλαξαν και απευθυνόμαστε σε μια άλλη γενιά ανθρώπων, η οποία, όπως στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν κίνδυνοι, υπάρχει οργανωμένο έγκλημα, απάτη και κάθε μορφής επιβουλή, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο, ο οποίος είναι ένας παράλληλος κόσμος μέσα στο διαδίκτυο, υπάρχουν οι ανάλογες παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως, λοιπόν, προστατεύουμε τα παιδιά μας, ή τουλάχιστον επιχειρούμε να τα καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο πρέπει να τα θωρακίσουμε. Υπό την έννοια αυτή θεωρώ ότι αυτή η ημερίδα προσφέρει ακριβώς τον τρόπο, τη μέθοδο, τα μέσα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το κάνουν. Εμείς είμαστε ευτυχείς και εγώ προσωπικά ως πολιτική ηγεσία και οι επιτελείς μας, αλλά και η ομάδα των ειδικών επιστημόνων που μπορούμε αυτό να σας το προσφέρουμε.

Χαιρετίζω, λοιπόν, την ημερίδα αυτή, η οποία νομίζω ότι θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία, εύχομαι καλή δουλειά και το προϊόν αυτής εδώ της γνώσης και της πληροφόρησης που θα παραχθεί, θα παρακαλούσα να διαχυθεί και στην ελληνική κοινωνία, ώστε όσοι και όσες δεν μπόρεσαν απόψε να παραβρεθούν για δικούς τους λόγους, να έχουν τη δυνατότητα να το προσφέρουν στα παιδιά τους ως ασφαλιστική δικλείδα, ωστε να έχουν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Εύχομαι καλή επιτυχία και νομίζω ότι όλοι μαζί, η Πολιτεία δια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την Ελληνική Αστυνομία στην αιχμή του δόρατος, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, οι οποίοι εφαρμίζουν το Δίκαιο και υπερασπίζονται τα παιδιά μας και την παιδική ηλικία, θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Καλή επιτυχία".

Τελευταίες Αναρτήσεις