Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201820-11-2018: Δηλώσεις της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel

20-11-2018: Δηλώσεις της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, μίλησε στην κάμερα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star Channel και το δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο.

Αναφορικά με τους βανδαλισμούς, η Υφυπουργός δήλωσε πως « εφεξής όποιος βανδαλίζει, σπάει ή καταστρέφει θα πρέπει να υπέχει από το Ελληνικό Δημόσιο και αστική αποζημίωση [και] αυτός λοιπόν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του”.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη χρήση του “Αίαντα” απάντησε πως “κάναμε αυτό που κάνει κάθε σοβαρό κράτος, κάθε σοβαρή Αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις. Είναι ο ηπιότερος τρόπος αντιμετώπισης, διότι δεν χρησιμοποιείς χημικά”, ενώ πρόσθεσε πως “το Κράτος πρέπει να γίνεται σεβαστό”.

Συνεχίζοντας, η Υφυπουργός τόνισε πως “το δόγμα το οποίο υπηρετούμε είναι απέναντι, επίθεση στην παραβατικότητα και στην ανομία”.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν η περισσότερη δράση της Αστυνομίας φέρνει περισσότερη ασυδοσία, η Υφυπουργός υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δράση, υπάρχει η νόμιμη δράση. Δεν βλέπω καμία ασυδοσία στο να υπηρετείς το Κράτος Δικαίου αποτελεσματικά, στο να κρατάς τους πολίτες ασφαλείς, στο να προστατεύεις τις περιουσίες των πολιτών και τη δημόσια περιουσία, και να περιφρουρείς την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ασφάλεια της χώρας. Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη διότι δεν συνέβη και κάτι τέτοιο άλλωστε”.

Τελευταίες Αναρτήσεις