Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201819-11-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στον Ρ/Σ Πρακτορείο 104.9 FM

19-11-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στον Ρ/Σ Πρακτορείο 104.9 FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στον Ρ/Σ Πρακτορείο 104.9 FM

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πρακτορείο 104.9 FM » και την εκπομπή «Την Ίδια Ώρα» των δημοσιογράφων Κώστα Παπαδάκη και Σοφίας Παπαδοπούλου.

Η Υφυπουργός μίλησε για τα γεγονότα της Επετείου του Πολυτεχνείου και, ερωτηθείσα εάν ίσχυσε το δόγμα μηδενικής ανοχής απάντησε «θεωρώ πως ναι», προσθέτοντας πως «περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων που δεν σέβονται το κράτος, δεν σέβονται τους θεσμούς της Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας, η Υφυπουργός πρόσθεσε πως «θεωρώ ότι έγινε όλη η προσπάθεια και όλη η επιχείρηση με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου, αλλά και με έναν ισχυρό συμβολισμό ο οποίος λέει ότι το Κράτος θα είναι σεβαστό από όλους».

«Από εκεί και έπειτα η μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα είναι δεδομένη, χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια ώστε αυτό να φέρει αποτελέσματα, έχουμε τα άμεσα αποτελέσματα, θα έχουμε όμως και τα μεσο-μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, η κα. Παπακώστα-Σιδηροπούλου τόνισε πως «η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευθεί η ζωή της πόλης και η κανονικότητά της».

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών περί μυστικής συνάντησης Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, η Υφυπουργός σχολίασε «αυτές οι παλινωδίες, αυτού του είδους οι μυστικές συναντήσεις, εάν υπάρχουν –σας λέω, δεν το γνωρίζω- και πάντως η εν κρυπτώ συζήτηση με επιχειρήματα τα οποία δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα του θέματος, προφανώς χαρακτηρίζουν τον ίδιο, την προσπάθεια που κάνει, και τον κύκλο ο οποίος τον περιβάλλει και τον συμβουλεύει. Από εκεί και πέρα η χώρα δεν θα μπει σε μία περιδίνηση επειδή κάποιοι είναι ανώριμοι πολιτικά».

Τελευταίες Αναρτήσεις