Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201809-11-2018: Χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο καταληκτικό συνέδριο έργου PROACTIVE του ΚΕΜΕΑ

09-11-2018: Χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο καταληκτικό συνέδριο έργου PROACTIVE του ΚΕΜΕΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο καταληκτικό συνέδριο έργου PROACTIVE του ΚΕΜΕΑ

Κυρίες και κύριοι,

Το σημερινό συνέδριο, με θέμα Την ασφάλεια και την κοινωνική ένταξη των Ρομά, έρχεται να καταδείξει ότι η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει εξαιρετικά ευαισθητοποιημένα και σε επαγρύπνηση αντανακλαστικά.

Στη χώρα μας, ένα μεγάλο τμήμα των Ρομά βιώνει συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις κοινότητες τους όσο και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο προσδιορισμός των ιδιαίτερων αναγκών τους και η ανταπόκριση στις ειδικές απαιτήσεις τους, με γνώμονα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον προληπτικό ρόλο των Αρχών Προστασίας του Πολίτη.

Ως εκ τούτου, με συναίσθηση της συλλογικής ευθύνης των φορέων της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, έθεσε τις Υπηρεσίες του, για πρώτη φορά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στα ζητήματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά.

Κυρίες και κύριοι,

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει, με όλα τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το Έργο PROACTIVE , είναι πλήρως εναρμονισμένο με την πολιτική της Κυβέρνησης και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια σχεδιασμού εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των αιτιών του κοινωνικού αποκλεισμού των Ελλήνων Ρομά και τη θεμελίωση των προϋποθέσεων ισότιμης πρόσβασής τους σε αγαθά και υπηρεσίες.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό και θέλω να το υπογραμμίσω πως το έργο PROACTIVE καθεαυτό, αποτελεί τεκμήριο ότι η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει, διαθέτει οξυμένα δημοκρατικά αντανακλαστικά και αξιοσημείωτη ικανότητα ανάπλασης του κοινωνικού της ιστού. Τέλος οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν και συμμετείχαν στη προσπάθεια αυτή.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Τελευταίες Αναρτήσεις