Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201826-10-2018: Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

26-10-2018: Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Όλγας Γεροβασίλη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Ιστορία διαχρονικά αποδεικνύει και ο ποιητής με τον τρόπο του επιβεβαιώνει πως «είμαστ’ από καλή γενιά». Γι αυτό ακριβώς έχουμε, ως λαός, την σπάνια τύχη αλλά και το υψηλό καθήκον να τιμούμε και να γιορτάζουμε επετείους σαν αυτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Θυμόμαστε, συγκινούμαστε και θαυμάζουμε τη σύσσωμη λαϊκή εξέγερση που έλαβε χώρα πριν 78 χρόνια, όχι απλά ως άμυνα σε μια εχθρική, επεκτατική, γειτονική εισβολή αλλά ως καθολική αποστροφή στην επικίνδυνη ομιχλώδη και απειλητική φασιστική αντίληψη που πάσχιζε να θεμελιωθεί στον εθνικό και ευρωπαϊκό ορίζοντα.

Μεγάλος, τεράστιος ο αγώνας με πολλούς μαχόμενους νεκρούς και αποδεκατισμό αμάχων. Μεγάλο, τεράστιο και πανανθρώπινο το νικητήριο μήνυμα για τη συντριβή του αντίπαλου ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Η μέρα αυτή δεν καταγράφεται απλά ως ένα επίτευγμα, αλλά ως μια αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη. Το οφείλουμε στους αγώνες του λαού μας, στη δημοκρατική ιστορικότητα του τόπου μας, στην ακριβή και πολύτιμη εθνική μας αξιοπρέπεια.

Τελευταίες Αναρτήσεις