Πα 3 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201825-10-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

25-10-2018: Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

 Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης συνέντευξη στο Ρ/Σ Real FM και στους Δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Αναφερόμενη στην υπόθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Υφυπουργός ανέφερε πως «η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αστυνόμευση, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου και οι Αρχές της θέλουν να κάνουν ακαδημαϊκό έργο και περιφρούρηση του ακαδημαϊκού τους χώρου και πρέπει να κάνουν και χρήση των προνοιών που έχουν το Σύνταγμα και ο Νόμος για τη διαφύλαξη αυτού του χώρου. Από εκεί και πέρα είμαι και της άποψης ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ο Νόμος περί Ασύλου, να περιφρουρήσουμε και να υπερασπιστούμε απολύτως τη διακίνηση των ιδεών και της έρευνας, πλην όμως αυτό θα πρέπει να μείνει εκεί και μόνο εκεί, δε θα μπορεί να δημιουργήσει το άλλοθι της ασυλίας σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «για εμάς δεν υπάρχουν άβατα. Το έχουμε ήδη αποδείξει σε σημεία τα οποία ήταν άβατα μέχρι πρότινος, δεν θα υπάρχουν άβατα. Εμείς το είπαμε, αρκεί βεβαίως να μας επιτρέψουν και κατά το νόμο να προσέλθουμε εκεί δίχως να μας πουν εκ των υστέρων ότι «μπήκατε ή αστυνομεύσατε χώρο στον οποίο εμείς δε σας δώσαμε [άδεια]».

 

Τελευταίες Αναρτήσεις