Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201802-10-2018: Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων

02-10-2018: Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων

Θέματα αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ με τον δήμαρχο Αθηναίων, σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση μετείχαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα ενισχύσει την παρουσία Αστυνομικών τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές. Επισημάνθηκαν, επίσης, τα εμφανή αποτελέσματα που είχαν οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας στου Φιλοπάππου και στο Πεδίο του Άρεως, ενώ τέθηκε το ζήτημα της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, ως ενός σύνθετου ζητήματος που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, όχι μόνο κατασταλτικού χαρακτήρα.

Για την περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Αθηναίων συμφωνήθηκαν:

  • Η ενίσχυση της εμφανούς Αστυνόμευσης και η συνεργασία με το δήμο για εντονότερη παρουσία σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ως αποτρεπτικού παράγοντα της παραβατικότητας
  • Τεχνική συνάντηση μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και του δήμου εντός της ερχόμενης εβδομάδας και επικαιροποίηση του μνημονίου συνεργασίας
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας για συνέργειες με συναρμόδια υπουργεία στο πολυπαραγοντικό ζήτημα των ναρκωτικών.

Τελευταίες Αναρτήσεις