Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201824-09-2018: Συνάντηση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου με τους Δημάρχους του ΑΣΔΑ

24-09-2018: Συνάντηση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου με τους Δημάρχους του ΑΣΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 24Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου με τους Δημάρχους του ΑΣΔΑ

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου είχε σήμερα συνάντηση με τους Δημάρχους του ΑΣΔΑ, Γιώργο Καπλάνη, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Νικόλαο Σαράντη, Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δημήτριο Μπίρμπα, Δήμαρχο Αιγάλεω, Νικόλαο Ζενέτο, Δήμαρχο Ιλίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, Δήμαρχο Περιστερίου, Ευάγγελο Σίμο, Δήμαρχο Πετρούπολης και Μιχάλη Σελέκο, Δήμαρχο Χαϊδαρίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν o Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο επανασχεδιασμός για την Ασφάλεια της καθημερινότητας και την Ποιότητα Ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη:

"Είμαστε εδώ για να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την Ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών, που στόχο έχει την πρόληψη. Λαμβάνουμε υπόψη μας τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής και κυρίως τη μεταλλασσόμενη μικροεγκληματικότητα. Κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αστυνόμευσης.

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηριζόμαστε είναι η Ασφάλεια για την ποιότητα ζωής και την Ανάπτυξη, η συνέργεια με την Αυτοδιοίκηση και η παροχή μιας στοχευμένης αστυνόμευσης που θα ανταποκρίνεται στο κοινωνικό δικαίωμα για ασφάλεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα, ώστε να ανεβάσουμε τον πήχη της αποτελεσματικότητας".

Την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία τους τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τη διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης τόνισε ότι "πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Ο αστυνομικός να δείχνει ενδιαφέρον και επιμέλεια στο καθήκον του".

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτριος Μπίρμπας αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης και στους βανδαλισμούς Δημοσίων χώρων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νικόλαος Σαράντης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εντονότερη αστυνόμευση, μετά και το κλείσιμο του Α.Τ. Καματερού.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Ευάγγελος Σίμος, εστίασε την προσοχή του στις μικροκλοπές, στη διακίνηση ναρκωτικών και στις επιθέσεις που δέχονται οι συμπολίτες του.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος ζήτησε να υπάρχει η κατώτερη παρούσα δύναμη, δηλαδή να μην απασχολείται το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε δραστηριότητες που δεν αφορούν στην περιοχή ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ζήτησε τη ενίσχυση της φύλαξης στις περιοχές όπου βρίσκονται οι τρεις σταθμοί του Μετρό.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος έκανε μνεία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά, το οποίο απορροφά μέρος της αστυνομικής δύναμης που είναι διαθέσιμη για την περιοχή.

Τελευταίες Αναρτήσεις