Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201822-09-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

22-09-2018: Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στο 2ο Συνέδριο της  Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών, με θέμα "Ip and E-Commerce. The Challenge. The violation of the industrial and Intellectual Property on the Internet and in E-Commerce" (Η προστασία της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο).

Στον χαιρετισμό της επισήμανε ότι η πνευματική και η βιομηχανική ιδιοκτησία αποτελούν δυνατό δικαίωμα, επειδή εκτός από την προστασία των ηθικών συμφερόντων, μπορεί να εξασφαλίσουν στο δημιουργό τα αναγκαία οικονομικά οφέλη, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη.

Εξέφρασε δε τη βούληση για προστασία της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο, ως ένα νέο περιβάλλον στο οποίο ο δημιουργός να συνεχίσει τη δημιουργία του, με στόχο την οικονομική ευημερία και την πολυπόθητη Ανάπτυξη.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Υφυπουργού:

"Φίλες και φίλοι, καλημέρα

Με ιδιαίτερα χαρά βρίσκομαι μαζί σας για να χαιρετίσω τις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Η προστασία της Πνευματικής και Βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, αποτελούν ομολογουμένως από τα πιο επίκαιρα και δυσεπίλυτα προβλήματα των ημερών μας.

Προβλήματα, η επίλυση των οποίων δεν διασφαλίζει μονάχα τους δημιουργούς, αλλά ανοίγει το δρόμο και στην οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη.

Το διαδίκτυο αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών, ενημέρωσης, συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών. Κυριαρχεί πλέον στη ζωή μας, δημιουργώντας μια νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτήν ακριβώς τη νέα κοινωνική πραγματικότητα κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση του Δικαίου, ως σύνολο κανόνων που διαμορφώνονται από την κοινωνία για την προστασία της συνοχής της και που ισχύουν ακριβώς επειδή η ίδια η κοινωνία θεωρεί ότι οφείλει να αντιδράσει στην τυχόν παραβίασή τους.

Η πνευματική και η βιομηχανική ιδιοκτησία αποτελούν δυνατό δικαίωμα, επειδή εκτός από την προστασία των ηθικών συμφερόντων, μπορεί να εξασφαλίσουν στο δημιουργό τα αναγκαία οικονομικά οφέλη, τα οποία του επιτρέπουν να ζήσει και να συνεχίσει τη δημιουργία.

Και ειδικά την περίοδο που διανύουμε, η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τους δημιουργούς -νέους δημιουργούς, που με τέχνη και μεράκι θα οικοδομήσουν μαζί με όλους εμάς -από κοινού- ένα νέο σύγχρονο περιβάλλον.

Επειδή και ο κόσμος του Διαδικτύου, ακόμη και με τα προβλήματά του, μπορεί να αποτελέσει ένα περιβάλλον ευημερίας.

Αρκεί να υπάρχει η βούληση για την προστασία του. Η βούληση αυτή, λοιπόν, υπάρχει και είναι περισσότερο από ποτέ δυνατή. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς και κυρίως στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια.

Με αυτές τις λίγες παρατηρήσεις θα ήθελα να χαιρετίσω το Συνέδριό σας και να ευχηθώ τα συμπεράσματά του να αποδώσουν καρπούς και να συμβάλλουν στη κοινή προσπάθεια για την επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων που αναχαιτίζουν το περιβάλλον της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Επειδή στόχος μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος Ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα… και στο Διαδίκτυο.

Μιας Ελλάδας που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο-δημιουργό.

Σας ευχαριστώ πολύ".

Τελευταίες Αναρτήσεις