Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201811-09-2018: Η Όλγα Γεροβασίλη στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου: Να διαμορφώσουμε στα παιδιά μας μια άλλη κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς

11-09-2018: Η Όλγα Γεροβασίλη στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου: Να διαμορφώσουμε στα παιδιά μας μια άλλη κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Όλγα Γεροβασίλη στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου: Να διαμορφώσουμε στα παιδιά μας μια άλλη κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος παραβρέθηκαν σήμερα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δράσεων της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια. Είναι ένα από τα σχολεία στα οποία σήμερα τροχονόμοι μοίρασαν φυλλάδια με συμβουλές προς γονείς και παιδιά για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η Όλγα Γεροβασίλη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά και τόνισε ότι στηρίζει τις δράσεις της Αστυνομίας που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς, όπως και αυτές που αφορούν στην ενδοσχολική βία και τη χρήση του διαδικτύου .

«Είμαι κι εγώ εδώ σήμερα για να στηρίξω την προσπάθεια του Αρχηγού και της Ελληνικής Αστυνομίας, που όπως είδατε, σας μοίρασαν οι ίδιοι ένα φυλλάδιο στη πόρτα του σχολείου», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον χαιρετισμό της.

«Το φυλλάδιο αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δε λέει κάτι δύσκολο, λέει κάτι που το ξέρουμε όλοι. Όμως, είναι στα χέρια των παιδιών και των γονιών για να θυμίσουμε ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι πολίτες, στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πέραν των δράσεων που γίνονται στο τομέα της ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις δράσεις της Αστυνομίας για την ενδοσχολική βία και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου θα είναι διαρκής, διότι ο στόχος είναι να έχουμε μια κοινωνία ευημερίας, πολίτες με άλλη πολιτισμική θεώρηση και όχι αυτά που βλέπουμε πολύ συχνά στους δρόμους. Η συμπεριφορά στο δρόμο είναι και αυτή δείγμα πολιτισμού».

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης και ο προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Ταξίαρχος Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Τελευταίες Αναρτήσεις