Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201811-09-2018: Επίσκεψη σε Δομές Φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

11-09-2018: Επίσκεψη σε Δομές Φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη σε Δομές Φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2018, δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή (09-09-2018), ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Την Δευτέρα (10-09-2018) το πρωί, ο κ. Φιλιππάκος είχε ενημερωτική συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, και με Διευθυντές Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε συνάντηση με το προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας και όλοι οι Διοικητές των Υπηρεσιών Αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και συναντήσεων του ο κ. Φιλιππάκος, ενημερώθηκε και άκουσε όλα τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και παρενέβη όπου χρειάστηκε.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε επίσκεψη στις Δομές Φιλοξενίας, στα Λαγκαδίκια, στο Στρατόπεδο Βογιατζόγλου, έπειτα στην περιοχή Νέα Καβάλα του Κιλκίς και τέλος στο Τελωνείο των Ευζώνων και στην περιοχή της Ειδομένης.

Τον κ. Γενικό συνόδευσαν στις κατά τόπους επισκέψεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Ο κ. Γενικός στη διάρκεια των επισκέψεων του, είχε επαφές με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, των Υπηρεσιών Ασύλου, των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με υπεύθυνους για τη λειτουργία των Δομών, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δομών (συνθήκες διαμονής, υγιεινής και ασφάλειας).

Τελευταίες Αναρτήσεις